Bakan Akar'dan 'Pençe-Kilit' mesajı

Hulusi Akar, "Pençe-Kilit Harekatı ile terör yuvalarının kilitleri bir bir parçalanıyor." dedi.

GÜNDEM 19.04.2022, 22:28
Bakan Akar'dan 'Pençe-Kilit' mesajı

Milli Savunma Bakanı Akar, Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Krizde Güvenlik ve Savunma' konulu konferansta konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi..."

Terör hususunun TSK'nın gündeminin ilk sırasında bulunduğunun, terörle mücadelede yepyeni bir anlayışla hareket ettiklerinin altını çizen Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği şekilde, terörü kaynağında bitirme stratejisi ile operasyonlarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Terör koridorunu engelledik"

Bu çerçevede Irak ve Suriye'nin kuzeyinde başarıyla sürdürülen terörle mücadele operasyonlarına vurgu yapan Akar, "Teröre karşı icra ettiğimiz operasyonlarla halkımızın ve sınırlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunu engelledik. Bu operasyonları yapmasaydık büyük tehlikelerle burun buruna kalacaktık." diye konuştu. 

"85 milyon kardeşiz"

Geçtiğimiz pazar gecesi 'Pençe Kilit Operasyonu'nun başlatıldığını anımsatan Akar, şöyle konuştu: 

"Pençe Kilit Harekatı ile terör yuvalarının kilitleri bir bir parçalanıyor. En son terörist öldürülünceye kadar devam edeceğiz. Teröristler neredeyse biz de oradayız. Bu ülkede yaşayan 85 milyon kardeştir. Bunun en açık ve net göstergesi de bu vatan için canını feda edenlerin yan yana sıralanmış mezarlarıdır.

"Çaresizlikleri telsiz konuşmalarına yansıyor"

40 senedir Türkiye'nin enerjisini tüketen terörü bitirmekte kararlıyız. Kararlı mücadelemiz sonuç vermiş, PKK'da çöküş hızlanmıştır. Son operasyonumuz esnasında da teröristlerin çaresizliği telsiz konuşmalarına kadar yansımıştır. 

"Kanları yerde kalmayacak"

Kahraman askerlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Gazi ve şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Acılı ailelerin gözyaşlarının hesabını soracağız." 

Yorumlar (0)