Bakan Akar'dan 'iltica başvuru merkezi' iddialarına yanıt

Bakan Akar, "Pakistan ve Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulacağına iddiasına dair, "Öyle bir şey konuşulmuş da değil, mümkün de değil." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 23.08.2021, 18:10 24.08.2021, 09:56
Bakan Akar'dan 'iltica başvuru merkezi' iddialarına yanıt

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun katılımıyla Afganistan'daki son durumun ele alındığı toplantı yapıldı.

Video konferans yöntemi ile yapılan toplantıya, ülkemizin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ve Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı da katılarak, Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'ndaki faaliyetler ve ülkedeki son duruma dair bilgi verdi.

Süreci yakından izlediklerini kaydeden Akar, çalışmalara dair talimatlar verdi.

İngiliz medyasındaki iddialara yanıt

Bakan Akar, toplantının ardından 'İngiliz medyasında Savunma Bakanı Wallace'ın makalesinde geçtiği öne sürülen ve Pakistan ve Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması hususunda plan yapıldığı yönündeki iddiaların' sorulması üzerine şu cevabı verdi:

"Sayın Birleşik Krallık Savunma Bakanı, ülkesine götürmeyi planladığı Afganlar için Afganistan haricinde, iltica başvuru merkezleri kuracaklarından bahsediyor. Ama medyaya yansıtıldığının tam aksine Bakan ne Pakistan'dan ne de ülkemizden söz ediyor. Makalede böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey konuşulmuş da değil, mümkün de değil."

Yorumlar (0)