Bakan Akar'dan harekât açıklaması!

Akar, Millî Savunma Bakanlığı Twitter sayfasından bir açıklama paylaştı.

GÜNDEM 10.10.2019, 09:20
Bakan Akar'dan harekât açıklaması!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Barış Pınarı Harekâtı açıklaması, Millî Savunma Bakanlığı Twitter sayfasında paylaşıldı.

Açıklamada, harekâtın amacının Fırat'ın doğusunda DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG varlığını sonlandırmak olduğunu belirterek, halkın güvenliğini sağlamak, barış koridoru tesis edilerek ülkedeki Suriyeli vatandaşların kendi topraklarına döünüşünü gerçekleştirmek gibi amaçların da olduğu belirtiliyor.

Sadece ülkenin ve milletin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler gibi diger dinî ve etnik grupların da güvenliğinin bir hayli önem atfedildiğini belirten Bakan Akar, hedeflerinin, adı değişse bile birbirinden farkı olmayan terör örgütleri olduğunu ifade etti.

"Fırat Kalkanı Harekâtı ile 3 binden fazla radikal DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getiren, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda sahada DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek Koalisyon be NATO ülkesi ordusudur. DEAŞ'ın kutsiyet atfettiği Dabık bölgesini kontrol altına aldığımızda örgüte en büyük askerî ve ideolojik darbe vuruldu."

Söz konusu terör örgütlerinin Kürtleri ya da Müslümanları temsil etmediğini ifade eden Bakan Akar, Mehmetçik'in Fırat'ın doğusunda da Suriyeli kardeşlerinin yanında, terör örgütlerinin karşısında olacağını vurguladı.

"Tüm komşuların toprak bütünlüğüne saygılıyız. Fakat 911 kilometrelik sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz! Burada terör örgütlerinin varlığı kabul etmiyoruz."

 

Yorumlar (0)