Bakan Akar açıkladı: İsveç Savunma Bakanı Türkiye’ye gelecek mi?

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un muhtemel ziyaretine dair açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şu an için bir planlama bulunuyor, süreci izliyoruz, gelişmelere göre bir yol çizeceğiz." dedi.

GÜNDEM 18.01.2023, 13:36
Bakan Akar açıkladı: İsveç Savunma Bakanı Türkiye’ye gelecek mi?

AK Parti Grup Toplantısına katılım sağlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevapladı. İşte Bakan Akar’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“F-16 konusunda gelişmeler olumlu seyrediyor”

F-16 tedariki hususunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'de mevkidaşı ile bir araya geleceğini aktaran Akar, "Gelmiş olduğumuz son noktada durumun olumlu bir şekilde sürdürüldüğünü takip ediyoruz. Gereken bütün bilgileri topluyoruz. ABD Savunma Bakanı ile sağladığımız yakın iş birliği hızla sürdürülüyor. Heyetler arasında ve ikili temaslarda, konunun somut ve olumlu bir biçimde sonuca ulaşmasını beklediğimizi dile getirdik. Bu güzergahta adımlarımızı atıyoruz. Bazı tahditler bulunuyordu, onları da şu an kaldırdılar. Zaten Türkiye tarafından tahditli bir biçimde alışveriş yapılması kabul edilebilecek bir durum değildir." diye konuştu.

“Gelişmelere göre yol haritası çizeceğiz”

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği görüşmelere dair bir soru gelmesi üzerine Akar, "Olumlu, heyetler arası ve yapıcı ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Askeri eğitim iş birliği, savunma sanayisi ve diğer birçok noktada iş birliği sağlama hususunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu noktada da olumlu sonuçlar almayı bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir ziyarette bulunacağı duyurulan İsveç Savunma Bakanı Jonson'un ziyaretine dair soruyu yanıtlayan Akar, " Şu an için bir planlama bulunuyor, süreci izliyoruz, gelişmelere göre bir yol çizeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)