Bakan Akar: 13 komando taburu bölgeye gidiyor

Hulusi Akar, "Batı illerinden toplam dokuz komando taburunu bölgeye yönlendiriyoruz. KKTC'de bulunan dört taburumuz da bölgeye intikal edecek." dedi.

GÜNDEM 07.02.2023, 23:56
Bakan Akar: 13 komando taburu bölgeye gidiyor

Milli Savunma Bakanı Akar, merkez üssü Kahramanmaraş'a bağlı Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan ve 10 kenti etkileyen depremlerin akabinde arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği Hatay'da yer alan Acil Durum Koordinasyon Merkezinde önemli açıklamalarda bulundu.



"9 bin asker sahada olacak"

Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Askerlerimiz dün terörle mücadele hususunda olduğu gibi bugün de burada yaşanan felaketle mücadele hususunda her daim milletinin yanındadır. Tüm bölgede toplamda 7 bin 500 dolayında askerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla 1.500 personelimiz daha buradaki çalışmalara katılacaklar. 

Batı illerinden komando taburlarımızı, toplam dokuz taburu da yine bölgeye sevk edeceğiz. Yine KKTC'de bulunan dört taburumuz da bölgeye gelecek.



"Garnizon, karargah ve birliklerimize halka açıktır"

Deprem bölgesinde yer alan bizim tüm garnizon, karargah ve birlikler de tamamen sivil yurttaşlarımıza açılmış vaziyette. Orada ufak da olsa bir katkı sağlamak açısından istirahat, yiyecek, çorba ve su olanaklarını temin etmek için arkadaşlarımız çaba sarf etmektedir."

Yorumlar (0)