Bakan açıkladı: Yerli otomobile büyük ilgi...

Sanayi Bakanı Mustafa Varank Yerli otomobil ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda en az 10 ülkeden bayilikle ilgili benimle irtibata geçtiler. Gerçekten büyük bir teveccüh var" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 13.02.2020, 18:34
Bakan açıkladı: Yerli otomobile büyük ilgi...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gerçekten büyük bir teveccüh var" diyerek yerli otomobile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile ilgili önemli bir duyuruya imza atan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Şu anda en az 10 ülkeden bayilikle ilgili benimle irtibata geçtiler. Gerçekten büyük bir teveccüh var" ifade etti.

Markamızı oluşturuyoruz

Bakan Varank geçtiğimiz günlerde de yerli otomobil ile ilgili ''Türkiye'nin otomobili projesiyle, üstünlüklerimizi yeni ve heyecan verici bir alana taşıyoruz. Biz burada bir otomobil üretmenin daha da ötesini düşünüyoruz. Otomotiv sektörü, köklü bir değişim sürecinden geçiyor. Bağlantılı, otonom ve elektrikli araç pazarı, geleneksel markaların yanında, yeni girişimlere çok büyük fırsatlar sağlıyor.

Biz hem bu otomobilleri hem de beraberindeki mobilite ekosistemini özgün olarak geliştiriyoruz. Türkiye'nin Otomobiliyle, küresel piyasada rekabet edecek markamızı oluşturuyor, sektörün geleceğinde biz de varız diyoruz. Bu proje aynı zamanda otomotiv yan sanayisinin yeni teknolojilere karşı kendini güncellemesine de öncülük edecek'' demişti.

Yorumlar (0)