Bakan açıkladı: Sosyal yardım başvuruları artık e-Devlet’ten

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, aldıkları kararla bugün başlattıkları uygulamayla sosyal yardım başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

GÜNDEM 15.10.2021, 11:52 15.10.2021, 17:55
Bakan açıkladı: Sosyal yardım başvuruları artık e-Devlet’ten

Bugün yapılan ‘Sosyal Yardımlarda Çocuk Refahı Konferansı'na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapmakta olan Derya Yanık yeni bir uygulamanın müjdesini verdi. Yanık’ın açıklamasına göre; sosyal yardım başvuruları artık e-Devlet uygulamasından çok daha kolay yapılabilecek. Böylelikle kişiler gereksiz bürokrasiden kurtularak çok daha pratik bir şekilde internetin olduğu her yerden bilgisayar veya cep telefonu vasıtasıyla gerçekleştirebilecek.

Formaliteler kalktı

Konuyla ilgili Sosyal Yardımlarda Çocuk Refahı Konferansı'nda konuşma yapan Bakan Yanık, Türkiye’nin ilerici vizyonuna uygun olan çalışmalarımız sürüyor. Buna göre biz artık vatandaşlarımızın sosyal yardım başvurularını e-devlet uygulamasından almaya başlıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız farklı farklı kurumlardan belge toplamaya ihtiyaç duymadan e-devlet’ten ihtiyaç duyduğu desteğe çok daha kolay ve hızlı ulaşmış olacak'' açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)