Bakan açıkladı: Bir sosyal ağ daha ülkemizde temsilcilik açıyor

Dailymotion Türkiye’de temsilcilik açma kararı aldı.

GÜNDEM 09.01.2021, 17:30 10.01.2021, 14:47
Bakan açıkladı: Bir sosyal ağ daha ülkemizde temsilcilik açıyor

Yürürlüğe giren sosyal ağların temsilci atamalarına ilişkin düzenlemeyle birlikte çok aşamalı bir yaptırım planı devreye sokulmuştu. İlk cezalar kesilmiş (10 Milyon TL) ve ardından Aralık ayının ikinci haftasında ise 30 milyon TL’lik ceza daha kesilmişti.

Ülkemizde günlük erişimi 1 milyonun üzerinde olan sosyal ağlardan Youtube, TikTok, VK gibi siteler temsilci atama kararlarını açıklarken Twitter, Facebook gibi ağlardan ise şimdiye kadar bir ses çıkmamıştı.

Eğer temsilci atama kararı verilmezse 3. aşamada bu sosyal ağların Türkiye’de reklam vermeleri yakın zamanda engellenecek. Gelinen son yaptırım takviminde ise hukuki süreçte eğer temsilci atanmazsa bant genişliğinin yüzde 90’a kadar daraltılması yer alıyor.

Bakan Sayan açıkladı: Dailymotion da temsilci atıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada Dailymotion tarafından da Türkiye’ye temsilci atandığı bilgisini paylaştı.

Daha önce TikTok ve Youtube’dan da Türkiye’ye temsilci atanacağına ilişkin açıklama yapılmıştı.

Fatih Sayan, henüz temsilci ataması yapmayan sosyal ağların da en yakın zamanda aynı adımı atmalarını temenni ettiklerini söyleyerek resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı bitirdi.

Yorumlar (0)