Bahçeli'den yurt eylemlerine eleştiri: Bunlar öğrenci değil ajan provokatör!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk Gençliği Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla parklarda eylem yapanlara ilişkin, "Yurt deyip banklarda yatmak da neyin nesidir? Bu reziller terör örgütü bağlantılıdır. Bu kişiler öğrenci veya genç değil ajan provokatörlerdir." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 09.10.2021, 14:52 09.10.2021, 17:01
Bahçeli'den yurt eylemlerine eleştiri: Bunlar öğrenci değil ajan provokatör!

Türk Gençliği Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli’nin gündeminde olaylı rektör Melih Bulu’nun ardından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan yeni rektör Naci İnci'ye makam aracında yapılan protesto vardı.  

Yaşanan olaylar hakkında çok tepkili olan Bahçeli; “Rektörün otomobiline yarı çıplak çıkıp üzerinde tepinen mahlukatın Türk gençliğine mensup olması imkansızdır" açıklamasını yaptı.

Diğer partilere seslendi

Üniversitelerde olay çıkaranların kişilerin ‘hain planları’ olduğu söyleyen Bahçeli; üniversite kapılarında öğretim üyelerine, polise, üniversite yönetimine başkaldıranların, eller sopalı, hakaret eden kişilerin Türk gençliğini değil, başka hain planları temsil ettiğini belirtti.  

Bahçeli konuşmasında “Yurt diyerek banklarda yatmak da neyin nesidir? Üstelik bu reziller terör örgütü bağlantılıdır. Bunlar genç veya öğrenci değil, ajan provokatörlerdir. Gezi parkı olaylarında iç isyana kalkışan bunlardır. 6-8 Ekim olaylarında Türkiye'yi karıştırmak isteyen yine bunlardır. Terör örgütlerinin hücre evlerinde kanlı eylem planları yapan kişilerde bunlardır. Duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' yazan soysuzlar bunlardır. PKK'nın, DHKP-C'nin, MLKP'nin tasması boğazlarına geçen bunlardır. Kaçaklar, çapulcular öğrenci falan değil, şehir eşkıyasıdır" diyerek görüşlerini belirtti. Ayrıca “CHP, İP ve diğer partilere seslenerek yürekleri yetiyorsa gelsinler de bizim alnı temiz gençlerimizi görsünler” değerlendirmesini yaptı.  

Tek rota: Atatürk

 Gençlere Ömer Seyfettin’in sözleriyle seslenen Bahçeli, “Sizi bekleyen vazifeler çok ağır. Uyanınız, sadece düşmanı bilmekle olmaz, kendimizi de bileceğiz. Kendini bilen aldatılmaz” dedi.

 Salonda bulunan gençlere “Sizler Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutup başlarısınız” şeklinde hitap eden Bahçeli, “Aziz Atatürk'ün söylediği gibi muhtaç olduğunuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu kan yine o kandır” diyerek gençlere bu rotadan çıkmamalarını tavsiye etti.

“Türkiye diz çökmez”

Gençlere “Cevap sizdedir, söz sizdedir, karar sizindir” diyerek güvenini belirten Bahçeli “Türkiye'nin diz çöktüğünü asla kimse görmeyecektir. Gençliğin sokağa düşmesi maalesef geleceğimizin ayağa düşmesi anlamına gelir. Gelecek ayağa düştüğünde yok oluş ve yıkım kapıya gelmiş demektir” açıklamasını yaptı.

 Devlet Bahçeli konuşmasının son kısmında “ABD terörist görmek istiyorsa, Ülkü Ocakları'na değil, yeni dost ve müttefiklerine bakmalıdır. Ülkü Ocakları'nda haydutlar yetişmez, haydutları dünyayı dar edecekler yetişir. Sizden korkan sizin gibi namert olsun" diyerek Amerika Temsilciler Meclisi’ne de mesaj gönderdi.

Yorumlar (0)