Bahçeli: Suriye’ye yeni bir harekât zorunlu hale gelmiştir

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Suriye’den Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının arttığını dile getirerek, “Suriye’ye yeni bir harekât zorunlu hale gelmiştir. MHP, askeri harekâtı desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 31.05.2022, 12:22 31.05.2022, 12:32
Bahçeli: Suriye’ye yeni bir harekât zorunlu hale gelmiştir

Açıklamalarına 29 Mayıs İstanbul fethinin yıl dönümünü kutlayarak başlayan Bahçeli, “Büyük fethin 569’uncu yıl dönümü büyük bir coşku içinde kutlandı. İstanbul, çok özel bir güne ev sahipliği yaptı. Tüm dünyaya Türk’ün gücünü bir kez daha gösteren bu fetih ruhu, içimizde hala diri vaziyettedir. Fethin yasını halen tutmakta olan Bizans ortakları, 29 Mayıs’ta üzüntü içindeydiler. İstanbul’un fethi, adaletsizliğin bertaraf edilmesi demektir. Çürümüş tuzakların yok edilmesi demektir” şeklinde konuştu. 

“Millet Bahçesi’ndeki ağaçlar tüm milletimizi gölgesi altına alacaktır”

Pazar günü İstanbul Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Büyük bir coşku içinde vatandaşlarımızla buluştuk. Yer gök, ay-yıldızlı bayrağımızla süslenmişti. Cumhur İttifakı ortakları olarak hem fethin gururunu yaşadık hem de İstanbul’a yeni bir doğa harikası kazandırmak için ilk fidanlarımızı toprağa verdik. Bu fidanlar ilerleyen yıllarda ağaçlara dönüşecek, bu ağaçlar da tüm milletimizi gölgesi altına alacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Millet Bahçesi üzerinden yeni bir Gezi Parkı olayı hedefleyenler, amaçlarına ulaşamayacaklardır”

Grup toplantısında Millet İttifakı’na da eleştiriler yönelten Bahçeli, “Hem CHP hem de yanındaki parti, diğer zillet ortaklarıyla beraber köhnemiş anlayışlarının kurbanı olacaklardır. Fitne çıkarmak uğruna mesai harcayanlar, bir kez daha mağlup olacaklardır. Tek amaçları kriz çıkarmak, halkı kışkırtmaktır. İstanbul’un adeta çöpe atılmış yılları, tüm halkımızın malumudur. Millet Bahçesi üzerinden yeni bir Gezi Parkı olayı hedefleyenler, amaçlarına ulaşamayacaklardır” dedi. 

“Terörle mücadele, korkaklar ile kahramanların mücadelesidir”

Son dönemde gelen şehit haberleri üzerine konuşan Bahçeli, “Ne yazık ki peş peşe şehit haberleri geliyor. Bölgedeki operasyonlar kapsamında, vatanı ve milleti uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hiçbir terör örgütü, ülkemizin karşısında duramayacaktır. Terörle mücadele, korkaklar ile kahramanların mücadelesidir. Bu mücadele hak ile batılın mücadelesidir. Türkiye, ülkemizi hedef alan bölücüleri yok etmeye, eli kanlı örgütün kafasını ezmeye devam edecektir. Terörün ülkesi, milliyeti, dini yoktur. Terörizm yalnızca bizim milletimizi değil, tüm insanlığı hedef alan bir tehdittir” şeklinde konuştu. 

“Demokrasi hiçbir koşulda terör örgütlerinin sığınağı haline dönüştürülemez”

Türkiye’de hala terörü aklamak isteyen siyasi kesimlerin bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “Terörü aklamaya, onları koruyup kollamaya heves edenlerin bu ahlaksız zihniyetlerine hepimiz tanık oluyoruz. Demokrasi hiçbir koşulda terör örgütlerinin sığınağı haline dönüştürülemez. Terör ve insan haklarını aynı çerçevede görenler, elini kana bulamış teröristlere ortaklık eden ahlaksızlardır” ifadelerini kullandı. 

“Miçotakis ve onun yönetimi, yağmacı dedelerinden gerekli dersi çıkarmamıştır”

Yunanistan’ın son dönemde Türkiye aleyhine faaliyetlerine değinen Bahçeli, “Hem Ege’de hem de Akdeniz’de gerginliği artıran Yunanistan adeta ateşle oynamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu ülkede tesis ettiği 9 askeri üs, ülkemizin milli güvenliğine tehdittir. Miçotakis ve onun yönetimi, yağmacı dedelerinden gerekli dersi çıkarmamıştır. Bu gafil anlayışın canı yeniden denizin dibini çekiyor” dedi. 

“12 ada adeta Türkiye’den çalınmıştır”

Yunan yetkililerin her uluslararası platformda Türkiye’yi karalama çabası içerisinde olduğunu belirten Bahçeli, “Yunanistan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nden F-15 ve F-16 istemesi, ülkemizi karalaması, Ege’deki adaları kesintisiz bir şekilde silahlandırması barışa değil, kutuplaşmaya davetiye çıkarıyor. 12 ada meselesi, bizim açımızdan hala kapanmamış bir yaradır. 12 ada adeta Türkiye’den çalınmıştır. Bu adaları Çanakkale’den ve İstanbul’dan ayrı düşünmek mümkün değildir. Ege adaları üzerinden ülkemize silah doğrultulmaktadır. Çalınan adalar sahibine geri verilmelidir. Ya seve seve ya da zor kullanmak suretiyle adalet tesis edilecektir” şeklinde konuştu. 

“Türk milleti, Yunanistan’ın kışkırtıcı girişimlere asla göz yummaz”

Yunanistan’a yönelik sert eleştirilerine devam eden Bahçeli, “Yunanistan ile ülkemizin karasuları genişliği 6 deniz milidir. Yunanistan’ın bu konu üzerinde farklı hayalleri vardır. Yunan devleti bunu 12 mile çekerek, gerginliği arzulamaktadır. Bu hedef silahlar konuşmadan, kan dökmeden asla gerçekleşmeyecektir. Türk milleti, kendisine yönelik bu tür kışkırtıcı girişimlere asla göz yummaz. Türkiye, dostlarına güven veren büyük bir ülkedir” ifadelerini kullandı. 

“Terör örgütlerini silahlandıranlar da teröristtir”

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği hakkında konuşan Bahçeli, “NATO bünyesinde yer alan devletlerin açıklamaları ve eylemleri büyük bir çelişki içerisindedir. Türk milleti, büyük bir basirete sahiptir. Terör odaklarına tahammülümüz de yoktur, tavizimiz de yoktur. Dün olmadığı gibi yarın da olmayacaktır. Türkiye üzerine oyun oynayan namertleri de hainleri de çok iyi görüyoruz. Terör örgütlerini silahlandıranlar da teröristtir. Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik endişeleri boşuna değildir. İki ülkenin Türkiye’yi ikna etmek için buralara kadar gelmeleri ise tamamen boşa harcanmış bir çabadan ibarettir. İsveç’in mevcut iktidarı, kendi ülkelerinde Türkiye’ye hakaret eden gösterilere hala sessiz kalmaktadır” şeklinde konuştu. 

“Finlandiya ve İsveç kırmızı kart cezalısıdır”

Finlandiya ve İsveç’e yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, “İki ülke de bizim açımızdan kırmızı kart cezalısıdır. Eğer bu ülkeler Türkiye’nin karşı tutumundan kurtulmak istiyorlarsa talep edilen teröristleri bizlere iade etmeliler. Terör örgütlerine karşı bir an önce desteklerini kesmeliler. Biz terör örgütlerini destekleyen ülkelerin NATO’ya dâhil olmasına sessiz kalamayız. Türkiye’ye karşı uzun yıllardır silah ambargosu uygulayan bu ülkelerle müttefik olmaya yanaşamayız. Bunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nin de terör örgütüne sağlamış olduğu destekler artık isyan sınırına ulaşmıştır” dedi. 

Suriye’ye operasyona yeşil ışık 

Türkiye’nin terörle mücadele altın dönemini yaşadığını dile getiren MHP lideri Devlet Bahçeli, “Biz bu belayı bertaraf edeceğiz. Türkiye’ye kast eden terör örgütlerinin belini kıracağız. Son dönemde Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgelerinden atılan havan topları, ne yazık ki sözde müttefiklerimiz tarafından bu teröristlere verilmiştir. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Bahar Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki saldırı girişimlerinde artış görülmektedir. Bu çerçevede Suriye’ye yeni bir harekât zorunlu hale gelmiştir” şeklinde konuştu. 

“Türkiye düşmanlarını kimin koruduğu ve desteklediği apaçık ortadadır”

Ankara Mutabakatı’na atıfta bulunan Bahçeli, “Bu anlaşmaya göre PKK, ülkemizin sınırlarından 30 kilometre güneye kadar geri çekilecekti. Amerikan yetkililerin Türkiye’yi Ankara Mutabakatı’na uymaya davet etmesi tam anlamıyla şizofren bir tutumdur. Bu anlaşmayı kimin bozduğu, kimin Türkiye düşmanlarını koruduğu ve onları desteklediği apaçık ortadır. PKK unsurları ne o alanlardan geri çekilmiş ne de çekilmeye yönelik herhangi bir adım atmışlardır” ifadelerini kullandı. 

“Münbiç ve Tel Rıfat özgürleştirilmelidir”

Türkiye’nin kendi güvenliği için gerekli adımları atacak kudrette olduğunu dile getiren Bahçeli, “Artık bu oyunların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bahar Kalkanı operasyonun ardından Rusya ile bir anlaşma sağlanmıştı. M4 karakolunun güney ve kuzeyinde yaklaşık 6 kilometrelik alanda bir güvenlik koridoru oluşturulacaktı. Ne yazık ki bu konuda da istenilen gelişmeler yaşanmamıştır. Tehdidin kaynağı neresiyse oralar bizim için meşru hedeftir. Münbiç ve Tel Rıfat özgürleştirilmelidir. Türkiye’nin ne Irak ne de Suriye’nin toprağında gözü yoktur. Ancak bölgede huzur ortamının tesis edilmesi için gerekli önemlerin alınması kaçınılmazdır. Milliyetçi Hareket Partisi, askeri operasyonu desteklemektedir. Ülkemize kast eden eli kanlı terör örgütleri her nerede yaşıyorsa bulunup bir an önce cezasını çekmelidir” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)