Bahçeli: Putin ikircikli davranıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan krizi ve son dönemde sosyal medyada ortaya çıkan vatandaşların yağ kuyruklarına girdiği görüntüler hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.03.2022, 12:08 08.03.2022, 13:37
Bahçeli: Putin ikircikli davranıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Bahçeli son dönemde gündem olan Rusya ve Ukrayna arasında savaş durumu hakkında ve yağ stokları hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin bize ne tür sonuçlar doğuracağı iyi hesaplanması gerekiyor. Karedeniz bölgesini içine alan bir savaş hali bölgesel ve küresel dengeleri oldukça sarsacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi diplomasi görüşmeleri ile beraber ateşkes sağlanmalıdır. Türkiye bu durumda arabuluculuk yapacak tek ülke konumunda yer alabilir. Savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Ukraynalı vatandaşların sayısı 20 bini buldu. Putin bir yandan müzakereler için görüşme yaparak bir yandan da askeri operasyonlarına devam ediyor. Bu son derece ikircikli bir durum."

Geçici anlaşma kuralları kısa sürede ihlal ediliyor

Üzerinde anlaşma sağlanan geçici anlaşma kuralları bile kısa süre içerisinde ihlal edilmiştir. Dün Rusya’nın aldığı geçici ateşkes kararı insanlar için bir koridor açılmasını sağlayacak olsa da bu durum daha çok çatışmanın çıkmasına da neden olabilir. Dışişleri Bakanımızın her iki ülkenin bakanlarını da Türkiye’ye davet etmesi ve bu bakanların bu daveti kabul etmeleri her şeye rağmen oldukça olumlu bir gelişmedir.

Yaptırımlar her ülkeyi zorlayacak

Bizim düşüncemize göre savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar her ülkeyi zora sokacak. Bu etkiler orta vadede görülebilir. Muhtemelen kalıcı çözüm arayışında önümüzdeki günlerde daha net adımlar atılacaktır. Ukrayna işgali sadece dengelerin bozulmasına neden olmayacak dünyanın farklı bölgelerinde de benzer olayların yaşanmasına neden olacaktır. Huzurlu bir dünya için barış yanlısı olmak tek çözümdür. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalarda bir kazanan değil sadece büyük bir kaybedenler kulübü oluşacaktır. Buğday ithalatımızın çok büyük bir bölümünü Ukrayna ve Rusya’dan yapıyoruz. Gelişmelerin bu şekilde devam etmesi ticaret kanallarının kapatılmasına neden olarak ülke ekonomisini koronadan sonra oldukça olumsuz etkileyecektir.

Yağ stoklarının bittiğine yönelik iddialar yalandır

Ankara ve İstanbul’daki marketlerde paylaşılan görüntüler herkesin yüreğini sızlatmıştır. Sosyal medya hesapları üzerinden bir provakasyon rüzgarı estiriliyor. Yağ fiyatlarının artacağına dair iddialar dolaşıyor. Tarım ve Orman Bakanı bunun bir yalan olduğunu söylese de insanlarımız maalesef birbirine girdi. Yağ ihtiyacının bir bölümü ithal edilerek karşılanıyor. Bitkisel yağlarda herhangi bir arz sorunu yaşanmaması için gerekli tedbirler Bakanlık tarafından alınıyor. Ülkemizde 1.5 aylık yağ stoku kaldığına dair haberler ve iddialar bütünüyle yalandır. Bu sanal yağ krizinin en büyük mimarı her zaman olduğu gibi Cumhuriyetçi Halk Partisi’dir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi varken herhangi bir düşmana gerek yoktur. Bugün CHP konum almışken milli ekonomimizin ve güvenliğimizin dış kaynaklı saldırılara uğramasına gerek yoktur.

Yağ kuyruklarına kim sebep oluyorsa cezalandırılmalı

Yağsız yemek olur ama yarınsız Türkiye olmaz. Şükürler olsun ki yağımız da tuzumuz da unumuz da var. Fırsatçıların ve kara borsacıların gerektiği gibi üzerine gitmemiz gerekiyor. Toplumumuzun huzurunu bozmayı amaçlayan odakları hesaba çekmeli ve burunlarından fitil fitil getirmeliyiz. Marketlerde yağ kuyruklarının oluşmasına kim sebep oluyorsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Yağ nedeniyle yeni bir krizin oluşmasına sebep olduğunuz için bunun hesabını vereceksiniz.

Yorumlar (0)