Bahçeli'den TÜSİAD'a: Boş yapmayın, adam gibi konuşun!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemin önemli konularına değindi. 2023 yılındaki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın açık ara galip geleceğini kaydeden Bahçeli, isim vermeden Netflix'te yayınlanan komedi dizilerini eleştirdi. İsveç ve Finlandiya ile ilgili sözleri nedeniyle TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'a sert tepki gösteren Bahçeli, "Ne zaman Türkiye'nin milli tezlerine destek vereceksiniz? Boş yapmayı bırakın, adam gibi konuşun." dedi.

GÜNDEM 21.06.2022, 11:50 21.06.2022, 12:51 Hakan Öksüz
Bahçeli'den TÜSİAD'a: Boş yapmayın, adam gibi konuşun!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki önemli konulara dair görüşlerini paylaştı. Olgunlaşma kavramının hem insanlar hem de siyaset için kullanılabileceğini belirten Bahçeli, "Her rüzgâra yelken açan siyasi partilerin olgunluğundan söz etmek mümkün değildir. Omurgasız siyasetçilerin varlığı, Türk siyasetinin en hayati ve derin sorunlarından biridir." dedi.

MHP lideri Bahçeli, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ın, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği" ile ilgili sözlerine sert tepki gösterdi. 

"Ne zaman Türkiye'nin milli tezlerine destek vereceksiniz?"

Bahçeli, Orhan Turan'a yönelik, "Neden Finlandiya ve İsveç'in yanında saf tutuyorsun? Beyefendi, geleneksel politikalara dönmemiz gerektiğini söylüyor. 'Fakirleşerek büyüyoruz.' diyor. Ne zaman Türkiye'nin milli tezlerine destek vereceksiniz? Destek vermeyecekseniz bile en azından objektif olun. Boş yapmayı bırakın, adam olun. Türk olamıyorsunuz. En azından insan olun." ifadelerini kullandı.

"İsveç, PKK'nın Kuzey Avrupa sığınağı oldu"

TÜSİAD'ın sürekli olarak göz kırptığı İsveç'i eleştiren MHP lideri, "İsveç, adeta bölücü teröristlerin sığınağına dönüştü. Kandil'in finansmanı oldular. İsveç şu an, PKK'nın Kuzey Avrupa kampıdır. NATO Savunma Bakanları toplantısı, ihanetin hangi mevkîlere kadar çıktığını gösteriyor. İsveç yapımı olan tanksavarları, terör örgütüne sundular." dedi.

"2023'te açık ara galip geleceğiz"

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen MHP lideri Bahçeli, muhalefeti yerden yere vurdu. Cumhur İttifakı'nın, ülkenin her yerinde çalıştığını kaydeden Bahçeli, "Önümüze çıkan tablo gayet açık. 2023'te ezici bir farkla sandıktan galip çıkacağız. Millet İttifakı, şapkadan istediği adayı çıkarabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilecektir. Oy oranı, yüzde 50'yi aşacak ve tarihi bir fark oluşacaktır." diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu paraşütsüz uçuyor"

Seçimlere bir yıldan daha az bir süre kaldığını, ancak Millet İttifakı'nın halen daha adayını açıklamadığını kaydeden Bahçeli, "Burada bir taktik mi söz konusu, yoksa ittifakta çatlak mı var? Adaylarının yıpranmasından mı korkuyorlar? Kılıçdaroğlu'na göre seçim, Kasım'da olacak. Kılıçdaroğlu resmen paraşütsüz uçuyor. Türkiye, bunlara emanet edilemez." dedi.

"Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var"

Ekonomideki küresel görünüme de değinen Devlet Bahçeli, sistemin güncel koşulları iyileştirmekte etkisiz kaldığını söyledi. 

Küresel çaptaki adalet eşitsizliğinin, krizlere yol açtığını kaydeden Bahçeli, "Yeni bir ekonomik modele ihtiyaç var. Bu model, milli değerlerle bezeli olmalıdır. Sindirella ekonomisinin ömrü bitti. İnsani değerleri hiçe sayan ekonomi modelleri artık iş görmüyor. Küresel ekonomik sistem buhran içindedir. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan sistem bir dolandırıcılıktır." ifadelerini kullandı.

Cem Yılmaz'a "Erşan Kuneri" göndermesi

Yayınlanan bazı dizi, haber ve programların rahatsızlık uyandırdığını söyleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Sabahtan geceye kadar televizyonlarda kavga kıyamet. Gidişat oldukça kötü. Konunun uzmanları toplanmalı ve her mecraya el atmalı. Netflix'teki sözde komedyenler, hadlerini aşıyor. Son sığınağımız ailedir. Kadınları metalaştıran ve küfürle güldüren bu yapımları nasıl takdir edelim?" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)