Bahçeli'den Sezen Aksu'ya sert tepki! 'Serçeysen serçeliğini bil'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde sosyal medya ve siyasetin gündemine oturan, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili 'cahil' ifadelerinin geçtiği şarkı üzerinden Sezen Aksu'ya "Şuursuz bir şarkıcıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, kuzgunluğa sakın heves etme” sözleriyle sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 18.01.2022, 11:25 18.01.2022, 12:33
Bahçeli'den Sezen Aksu'ya sert tepki! 'Serçeysen serçeliğini bil'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Kazakistan olayları: 'Ankara neyse Taşkent odur'

İşte Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Kazakistan’ı bir süredir hakimiyeti altına alan kaos, çok şükür tesirini kaybetmiştir. Endişeyle izlediğimiz iç çatışma ortamı sükût bulmuş, yaşam normale dönme aşamasına girmiştir. Ziyadesiyle bundan memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Dış ve iç dinamikleri doğru bir şekilde analiz etmeden, isabetli bir şekilde güç mücadelelerini okumadan Kazakistan'ın maruz kaldığı riskleri anlamamız oldukça zordur. 4 Ocak 2022’de kumandalı ve kontrollü gösteriler yurt geneline sıçramıştır. Kazakistan'da etkisini hissettiren krizin turnusol kağıdı niteliğinde olduğu ve bölgesel direnci test ettiği bariz bir biçimde görünmektedir. Sıradan göstericileri kalkan olarak kullanmaları, tehlikeli bir oyunun göstergesidir. Bu, kanlı ve bilindik bir şablondur. Son kurban Kazakistan seçilmiştir. Cumhurbaşkanı Tokayev 5 Ocak 2022’de, yaşananların uzun bir hazırlık aşamasının olduğunu duyurmuştur."

"Ankara neyse Taşkent odur"

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan’da yaşananların önü alınmıştır ancak başta Türkiye olmak üzere ön plana çıkan ülkeler için her zaman tehditler muhtemeldir. Uyanık ve hazırlıklı olmak bir zaruridir. Demokrasiyi, işgalin anahtarı olarak kullanıp, milletlerin ya da toplumların varlık haklarına musallat olan emperyalistlerin bugünden sonra da boş durmayacağı ortadadır. Soğuk savaş sürecinin tarihi bir simetrisi şu an yaşanmaktadır. Su uyusa bile düşman durmayacak, uyumayacaktır. Biz kimseye muhtaç değiliz. Nazarımızda Ankara neyse Taşkent, Lefkoşa ve Bakü odur. Aralarında fark yoktur. Sınırlarımız ve ülkelerimiz farklı olabilir fakat kaderimiz aynıdır, milletimiz aynıdır, ismi de Türk milletidir.”

“Türkmensiz Irak, yetimdir”

10 Ekim 2021’de Irak'ta yapılan seçimlerin sonuçları tartışmalar neticesinde kesinlik kazanmıştır. Şu anda anayasal ve siyasi süreç işlemektedir. Seçimlerde en fazla oyu almış ittifakın lideri başkan seçilmiştir. Irak'ın toplumsal birliği kırılgan ve parçalıdır. 10 Ekim’de yapılan seçimlerde 7 Türkmen vekili Irak Parlamentosu'na girmiştir. Türkmenler, Araplar ve Kürtler gibi Irak'ın kurucularındandır. Yani Türkmensiz bir Irak, yetimdir, yaralıdır. Irak’taki siyasi cepheleşmelerden Türkmenler çok çekmiştir. Şiddet ve terör eylemlerinden çok etkilenmişlerdir. Türkmeneli olarak isimlendirdiğimiz yerde Türkmenler varlık mücadelelerine devam etmektedir.”

Bahçeli'den, Enes Kara isyanı: 'Bunlar vicdani ve insani değildir'

Elazığ'da üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intihar etmesiyle ilgili konuşan Bahçeli, "Geçtiğimiz hafta, Elazığ'da okuyan Enes Kara adlı gencimizin intiharı her yönüyle konuşulmuş, istismar edilmiş ve tartışılmıştır. Nedeni ne olursa olsun bir gencimizin ruhi bunalım sebebiyle intihar etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Geçen dönem TBMM'ye sunduğumuz ruh sağlığı teklifinin kabul edilmesini bekliyoruz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı hedef alan cinayet, taciz ve tecavüzün karşısındayız. Bu intihar olayı ne ilk ne de son olacaktır. Buradaki asıl mesele, intiharın menfur bir siyasi vakaya dönüştürülerek, intikam aracına dönüştürülmesi çabalarıdır. Bunlar doğru değildir, vicdani ve insani hiç değildir. Bir intihar olayından fırsatçılık yapıp, inancımızı tahrip etmeye çalışanlar ilkesiz kişilerdir. Enes’in intiharı kolektif bir saldırı aracına getirilmiştir. Mahşeri vicdan sınırları ve yasalar kapsamında herkesin hareket etme hakkı vardır. Cemaat ve tarikatlar, devletle rekabete girmedikten sonra hayatın akışında sosyolojik bir realite olarak olmaya devam edecektir. Biz kimsenin avukatı değiliz fakat konu dinimiz olunca sözümüzü asla esirgemeyiz. Bu tarz intihar vakalarına tanık olunmuştur. Geçen 1 hafta boyunca asıl sebebi karanlıkta kalan bir intihar sebebiyle dinimize saldıran kişiler art niyetlidir. Hakikatin örtbas edildiği insanlığın bu döneminde karşılaştığımız olayları tutarlı bir mantıkla tefrik etmek zorundayız. Maddi ve manevi miras, eğilim, talep ve teknolojiler, insanın topluma ve dünyaya bakışını etkilemektedir."

Bahçeli’den Sezen Aksu’ya sert tepki: ‘Serçeliğini bil!’

Sezen Aksu'nun gündem olan şarkısına sert bir tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, "Yazdığı ucube bir şarkının sözlerinde Hz. Havva ve Hz. Adem’e cahil diyen şuursuz bir şarkıcıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, kuzgunluğa sakın heves etme” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)