Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: Bu işi bitirelim

TBMM'de seçim tarihinin uzlaşma yoluyla belirlenmesi gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Mayıs ayı içerisinde bu işleri bitirelim.'' dedi.

GÜNDEM 17.01.2023, 11:38
Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: Bu işi bitirelim

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tartışmalarına değindi. Burada muhalefete de tepki gösteren Bahçeli, “2023 seçimlerini riske atmayacağız” şeklinde konuştu.

“Kararı ve sözü aziz halkımıza bırakalım”

Seçim tartışmalarına değinen Bahçeli, “Bir an tartışmaların sona ermesi ve mevsim koşullarıyla beraber uygun bir tarihin ortak kararla belirlenmesi bizlerin beklentisidir. Bu şekilde bir karar alınırsa bu olayı bir erken seçim olarak değil, seçim gününün revize edilmesi şeklinde değerlendirilmelidir. Kriz ortamı oluşturmanın, kavga iklimi meydana getirmenin ahlaken bir sonucu olmayacağını bilmek gerekir. Muhalefet kanadı eğer seçimlerden umutlarını yitirmemişlerse, ipe un serme davranışından vazgeçmişlerse, TBMM'de seçim tarihinin belirlenmesinin önünde herhangi bir engel kalmayacaktır. Buradan sesleniyorum. Mayıs ayı içerisinde bu işi tamamlayalım. Kararı ve sözü aziz halkımıza bırakalım. Uzlaşı sağlayarak ülkemizi beraber seçime götürelim” dedi.

“Kılıçdaroğlu'nun dili yılan dilidir”

Kılıçdaroğlu’nun TSK ile ilgili ifadeleri hakkında konuşan Bahçeli, “Zillet ittifakı ülkemizin hedeflerini engelleyebilmek adına son kozlarını ortaya atmaya başlamışlardır. Zillet ittifakı tamamen bir karamsarlık ve kaos siyaseti benimsemiştir. Zillet ittifakı resmen Türkiye’ye bir silah çevirmiştir. Kılıçdaroğlu tarafından TSK'ya karşı ithamları uykuları kaçmış olan bir siyasetçinin ağzından çevreye saçılan nefret ve kötülüğü gözler önüne sermektedir. Fırtına obüslerine karşı duran ve rahatsız olan bir kişi bu milletin evladı değildir. Kenan Evren’in kafası aynı Kılıçdaroğlu’nun kafasıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef olarak göstermektedir. Ne yapıyoruz Suriye'de diye konuşan Kılıçdaroğlu'nun dili yılan dilidir Yunan dilidir” şeklinde ifade etti.

Babacan’a İHA tepkisi

Babacan’ın İHA’lar hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “27 ülkeye dış satım sağlayan bir Türk firmasını karalamak gayri millilik ve terbiyesizliktir. Baykar firmasına karşı suçlamalarını gerçekleştiren selamsız Babacan, yabancı kesimlerin etki ajanlığı tarafında sabitlenmiştir. İnsansız Hava Araçlarımız dünyada uçacak ve zillet ittifakı dağda gezinen eşkıyalar gibi gizlenecek delik arayışında olacaklar'' dedi.

Yorumlar (0)