Bahçeli'den, Rektör Bulu'ya çağrı!

Twitter hesabından açıklama yapan MHP Lideri Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'ya çağrıda buldu: "Rektör Yardımcılığı dâhil, münhal görevlere hızla atama yap. Talimatlara uymayanları derhal Boğaziçi'nden uzaklaştır. Taviz verme. Yoksa sonuçları vahim olur."

GÜNDEM 03.02.2021, 16:54 04.02.2021, 14:51
Bahçeli'den, Rektör Bulu'ya çağrı!

Boğaziçi Üniversitesi konusunda Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynandığı, sabır ve tahammül kapasitesinin test edildiği uyarısında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üç-beş şuursuz öğrencinin terör örgütleri tarafından paravan olarak kullanıldığını, eşkıyaların Boğaziçi Üniversitesi'ne tutunarak Türkiye'ye meydan okuduğunu vurguladı.

"Teröre destek" anlamına gelir

Boğaziçi Üniversitesi'nde olduğu gibi öğrencinin başka teröristin başka olduğunu, teröristler öğrenci kisvesine bürünürse sükûnetin kalmayacağını, bu işin şakasının olmadığını, konunun hafife alınacak hâlden çıktığını belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Aydınım" diye geçinen zavallıların, STK hüviyeti taşıyan fırsatçıların, hukuk ve demokrasi sınırlarında siyaset yaptığını sanan gafillerin tarihî yanlış içinde olduğunu, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları desteklemenin "teröre destek" anlamına geldiğini kaydetti.

79'u terörist çıktı

Son olaylarda 108 gözaltı bulunduğunu, bunun 101'inin Boğaziçi ile alakasının bulunmadığını, dahası 79’unun da DHKP-C ve TKP-ML gibi örgüt üyesi olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristler ne zamandan beridir öğrenci olmuştur?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun evlatları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözaltı uygulanan terör örgütü mensuplarına “Türkiye'nin evlatları, öğrencilerimiz, çocuklarımız" diye hitap ettiğini de anımsatan MHP Lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ya aklını peynir ekmekle yediğini ya da siyasetini ve iradesini terör örgütlerinin eline rehin bıraktığını dile getirdi.

Türkiye’nin böyle evlatlarının olamayacağını, "çocuk" ya da "öğrenci" denilenlerin barbar, vandal, gözlerini nefret ve kan bürümüş örgüt mensupları olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, bu tip senaryoların çok görüldüğünü, bu tür şiddet sahnelerinin geçmişte çok yaşandığını ama Türkiye'nin terör diline teslim olmayacağını vurguladı.

Evlat değil, başları ezilecek zehirli yılan!

Sırtlarını karanlık çevrelere, zalimlere ve ajanlara dayamış olanların "evlat" değil, kafası ezilmesi gereken zehirli yılanlar olduğunu, hukuk dışı eylemleri öteki üniversitelere taşımak için kuyruğa girenlerin bunun bedelini acı biçimde ödemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun kayyum değil, hukuki ve meşru tasarrufla atanmış bir bilim insanı olduğunu, Melih Bulu'nun kesinlikle istifa etmemesi gerektiğini, aksi takdirde üniversitelerin yönetilemez duruma geleceğini, rektörlük binasını kuşatma altına almanın, Rektör odasını basma teşebbüsünün suç olduğunu hatırlattı.

Melih Bulu'ya çağrı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'ya çağrıda da bulunan MHP Lideri, Rektör Yardımcılığı başta olmak üzere münhal (açık bulunan kadro) görevlere gerekli atamaları hızla yapması gerektiğini, reddeden ve yazılı talimatlara uymayanların derhal Boğaziçi Üniversitesi'nden uzaklaştırılması gerektiğini, nitekim taviz verilmesi durumunda sonuçlarının vahim olacağını kaydetti.

Devletimizin yanında, Hükümetimizin arkasındayız!

Milliyetçi Hareket'in devletinin ve hükümetinin yanında olduğunu, kahraman polisinin destekçisi olduğunu, terörist ile öğrenciyi tefrik edecek (ayırt edecek) tecrübeye ve ferasete sahip olduklarını söyleyen MHP Genel Başkanı, Türkiye düşmanlarının maşası olmaya talip olanların adaletin kızgın koru altında erimeye terk edilmesi gerektiğini bildirdi.

Boğaziçi’nden Gezi, 6-8 Ekim, 15 Temmuz çıkamaz!

Toplumsal huzur ve barış ortamının dış ve iç ayakları tarafından bozulmasına devletin ve milletin izin vermeyeceğini kaydeden Bahçeli, herkesin aklını başına almasını istedi. Bahçeli, "Boğaziçi’nden bir Gezi, bir 6-8 Ekim olayları, bir 15 Temmuz türevinin çıkamayacağı" uyarısında bulundu.

1970’li yıllarda “İşgalde bir, boykot da bir” diyen devlet adamının sözlerini hatırlatan Bahçeli, sonrasında nasıl bir felaket tablosunun yaşandığını unutmadıklarını, Türkiye'nin artık geriye sarmayacağını, eskiye dönmeyeceğini, üniversitelerin terörün yuvası değil bilimin yuvası olduğunu ve hep öyle kalacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)