Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Aklının yetmeyeceği konulara karışma!

Gündeme ilişkin yazılı açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'daki tahıl zirvesi sonrası Odessa'da yaşanan saldırıya değindi. Duhok'taki saldırının sorumlusunun savaş baronları olduğunu belirten Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın avukatlığını üstlenen Kılıçdaroğlu, aklının yetmeyeceği konulardan uzak durmalıdır." ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 28.07.2022, 17:08 28.07.2022, 17:56 Hakan Öksüz
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na salvolar: Aklının yetmeyeceği konulara karışma!

Türkiye ve dünya gündemine ilişkin yorumlarını, yaptığı yazılı açıklama ile aktaran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son dönemlerde yaptığımız atılımla sözünü dinleten bir ülke haline geldik. Bunu ustaca düşünülmüş politik hamlelerle, sabırla ve milletten aldığımız destekle başardık. İspanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde, Rusya ve İran'ın liderleriyle Tahran'da yapılan toplantıda ve İstanbul'daki tahıl zirvesinde bunu dünyaya gösterdik." dedi.

"Duhok ve Odessa'daki saldırıların sorumlusu savaş baronları"

Ukrayna'daki depolarda kalan milyonlarca ton tahılın Karadeniz üzerinden dünyaya ihraç edileceğini hatırlatan Bahçeli, "İstanbul'da yapılan tahıl zirvesi, sarf ettiğimiz yoğun çabanın kanıtıdır. Ukrayna ile Rusya arasında bir barış ikliminin yeşerdiği zirveden bir gün sonra Irak'ın kuzeyindeki Duhok'ta alçakça bir terör saldırısı yapılmıştır. Öte yandan Odessa'daki tahıl siloları füzelerle hedef alınmıştır. Bu eylemlerin sorumluları, bölgedeki barış ortamından zarar gören savaş baronlarından başkası değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"ABD'nin sömürgesi değiliz"

Duhok kentinde 9 sivilin öldürüldüğü saldırı ile Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna saldıranların aynı odaklar olduğunu kaydeden MHP lideri, "20 Temmuz'da Zaho'yu, 27 Temmuz'da ise Musul Başkonsolosluğumuzu hedef aldılar. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından paylaşılan taziye mesajı, suçu örtmeyecektir. ABD, Suriye'nin doğusundan derhal çekilmelidir. ABD'nin 51'inci eyaleti ya da sömürgesi değiliz. Teröre destek olan da teröristtir." dedi.

"HDP'nin kripto damarı CHP'dir"

CHP'nin HDP ve Osman Kavala avukatlığına soyunduğundan bahseden Devlet Bahçeli, "Emperyalist güçlerin Türkiye'deki zehirli ürünü CHP-HDP bloğudur. Kılıçdaroğlu, 'Demirtaş'ı ve Kavala'yı serbest bırakın' diyor. Bu açıklama, Zaho'da alçak kumpasın ülkemizdeki ajanlarının kim olduğunu ortaya koymuştur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir güvenlik sorununa dönüşmüştür. HDP'nin maske ardında saklanan kripto damarı CHP'dir. Kılıçdaroğlu, aklının yetmeyeceği konulardan uzak durmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)