Bahçeli'den Afganistan açıklaması: Türk askerinin çekilmesi düşünülemez

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 20 sene sonra Afganistan'da Taliban'ın, başkent Kabil'i ele geçirmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 'Askerlerimizin Afganistan'ı terki düşünülemeyecektir' sözlerini kullanan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi ile öteki diplomatlarının Afganistan’daki varlığını devam ettirmesi gerektiğine dikkat çekti. MHP lideri Bahçeli, Afganistan'daki duruma sebep olan ülkenin toplumsal değer ve dengeleriyle oynayan emperyalist ülkeler olduğunu öne sürdü.

GÜNDEM 16.08.2021, 16:42 17.08.2021, 10:13
Bahçeli'den Afganistan açıklaması: Türk askerinin çekilmesi düşünülemez

Taliban, 20 sene sonra Afganistan'da başkent Kabil'i ele geçirdi.

Taliban güçlerinin şehrin dış mahallelerine kadar girmesinden sonra Devlet Başkanı Eşref Gani, Afganistan’ı terk etti. Hiçbir direnişle karşılaşmadan şehir merkezine giren Taliban, başkanlık sarayını ele geçirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

“Yegane sebebi emperyalist devletler”

Afganistan’ın şu anki durumunun tek sebebinin; demokrasi ve özgürlük getirme iddiasıyla ülkenin toplumsal değer ve dengeleriyle oynayan emperyalist devletler olduğuna dikkat çekti.

“Her seçenek dikkate alınmalı”

Afganistan’ın siyasi istikrara, toplumsal huzura ve iç barışa kavuşması Türkiye için vazgeçilmez ve kritik önemde olduğunu söyleyen Bahçeli, “Askerlerimizin Afganistan’ı terki asla düşünülemeyecektir. Afganistan'dan geri dönmek, Anadoluyu riske atmak anlamına gelir. Kabil Büyükelçimiz ve öteki diplomatlarımız Afganistan’daki söz konusu varlığını kucaklayıcı ve kararlı bir vasıfla devam ettirmelidir. Taliban'la görüşmek de dahil olmak üzere her türlü seçenek dikkate alınmalıdır.''

Yorumlar (0)