Bahçeli: ABD savaştan rahatsız değil

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki Ukraynalı mülteci sayısının 60 bine ulaştığını belirten Bahçeli sorunun coğrafyaya bağlı olmadığını dile getirdi.

GÜNDEM 29.03.2022, 12:14 29.03.2022, 12:49
Bahçeli: ABD savaştan rahatsız değil

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Şunun çok net farkındayız ki tomurcuk derdinde olmayan bir ağaç sadece bir odundur. Fikir ırmağında ıslanmış her söz önümüze koyulan bir taştır. Fedakarlığımız aşkındır, fikrimiz köklüdür. Bizler neler yapacağını bilen ve bu doğrultuda mücadele veren Türkiye sevdalılarıyız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin vizyonu kırılgan ve kısıtlı bir çerçevede tanımlanamaz. Milletimiz neyi talep ediyorsa sözümüz odur. 2023 yılı Türkiye’nin karar ve kader yılı olacak. Aynı zamanda tarihsel bir dönemeci. Bu bilinç ile birlikte faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Bizim anketimiz 85 milyonun duasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi’nin itibarsızlaştırmaya ve oy oranının düşük olduğunu göstermeye çalışanlar 2023 yılında bozguna uğrayacaklar. Algı operasyonları büzüm üzerimizde işe yaramaz. Yalan ve sipariş anketler milletin iradesine ket vuramaz. Bizim anketimiz 85 milyon vatandaşımızın duası, selamı ve sahiplenmesidir. Milletimizin egemenliği üzerine kimse ambargo koyamayacak. Bizim anket olarak gördüğümüz şey 85 milyon Türk vatandaşımızın duasıdır. Bizim hakkımızda verilecek kararı millet verir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin sesini ve parlak geleceğini temsil eder. Biz Türkiye’nin her yerini temsil ediyoruz. Adım Adım 2023, İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma Toplantılarımızı geçtiğimiz günlerde tamamladık.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin birinci olarak çıktığı 6 il ve 125 ilçede bu partinin gerçek hedeflerini açık olarak paylaştık. Parti yönetiminin ne duruma geldiğini sürekli olarak ifade ettik. Çalışmalara katılan milletvekili arkadaşlarıma buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah Ramazan Bayramı’nın ardından kalan bölgelerine de ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Buralarda 2023 hedeflerimizi ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları tekrar hatırlatacağız. Kutlu emanete hep birlikte sahip çıkacağız.

Gücümüz millet, güvencemiz devlet

Bizler çok bilen değil çok inanan ve çok çalışan bir davanın mensuplarıyız. Güvencemiz devlet gücümüz ise millettir. Zillet ittifakının önü kesilecekse bunun tek yolu MHP ile birlikte Cumhur İttifakı’nın tavizsiz mücadelesidir. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi mensubu belediye başkanlarıyla bir araya gelerek ufuk açıcı bir toplantı sürecini gerçekleştirdik. Belediye başkanlarımızın tutumları ve duruşları sevindirici bir gelişme olmakla beraber gelecek için de oldukça umut verici.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’nin istikbal aydınlığıdır. Bizler çalışmalarımızı 2023 yılının haziran ayına kadar devam ettireceğiz. Sürekli olarak bir adım önde olmayı amaçlayacağız. Fitnecilerin tuzaklarına düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı olarak Türkiye ve Türk milletinin muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmaya sonuna kadar çalışacağız.

Türkiye’deki Ukraynalı mültecilerin sayısı 60 bini aştı

Daha dengeli, daha adil ve daha özgür bir hayat her insanın amacıdır. Siyasi anlaşmazlıklar ve sosyal gerilimler bu ümitlere balta vurmaktadır. Terörizmin olumsuz etkileri, başarısız devletlerin savrulmaları ve yaşan düzensiz göçler artık coğrafyaya bağımlı değildir. Bugün dünyada sayıları yaklaşık olarak 85 milyona varan insan mülteci durumuna düşmüştür. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan sonra Türkiye’ye sığınan Ukraynalıların sayısı 60 bini bulmuştur. İnsanlığın sustuğu yerde silahlar konuşmaktadır. Haklı bir nedeni olmayan bir savaşın kazananı olmayacaktır. Sonucundan bağımsız olarak her savaşın kaybedeni insani değerlerdir.

Rusya dünyadaki doğalgaz rezervlerinin 4’te 1’ine sahip. Rusya ve Ukrayna’da buğday ihracatlarının durdurulması pek çok ülkede felaketin yaşanması anlamına geliyor. Küresel ticaretin zarar görmesi ve ekonomik faaliyetlerde yaşanan daralmalar beka düzeylerine bir tehdit oluşturmaktadır.

Acil stratejik tedbirler alınmalı

Türkiye acil olarak 3 ana başlık altında stratejik tedbirler alması gerekiyor. Gıda güvenliğinin sağlanması oldukça önemli. Bu konuya ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları Türk milletini rahatlatmıştır. Bu konuda hem doyacağız hem de doyuracağız. Kendi kendimize yetebilen bir ülke de olacağız. Bu konuda çiftçilerimizin yeterince desteklenmesi gerekiyor. Tarım sektöründe yapılacak teknolojik adımlarla kapasiteler artırılmalıdır. Üretici örgütlerin güçlendirilerek pazarlama ağlarının genişletilmesine olanak verilmelidir. Ülkemiz koşullarına uygun standartta yüksek kalite ve verimde tohum ve fidan üretimi desteklenmelidir.

Tarım kentleri kurulmalı

Tarım kentlerinin kurulması gerekiyor. Ülkemizdeki gıda güvenliği de çağdaş seviyelere çıkartılmalı. İkinci bir tedbir olarak da enerji arz güvenliğinin sağlanması oldukça önemlidir. Enerji stratejilerimizin temel amacı şudur: yerli enerji kaynaklarının olabildiğince verimli kullanılması, yeni enerji teknolojilerinin üretecek duruma gelmesi. Doğu Akdeniz’de bulunacak yeni rezerv ve Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz ülkemizin elini oldukça güçlendirecektir. Türkiye kimse muhtaç bir ülke değildir. Türkiye tahıl harmanıdır. Milli seferberlik ruhu ile beraber stratejik tehditlerin önüne geçmek herkesin ortak gayesidir.

Şeker fiyatlarındaki artış

Ayçiçek yağında yaşanan fiyat artışının arından şeker fiyatlarındaki artışın gerçekçi bir dayanağı yoktur. Sadece iki hafta içerisinde 7 TL’den 19 TL’ye kadar çıkması pis bir kumpasın yaşandığının en büyük göstergesidir. Şu anda şekerin eksiği değil fazlası mevcut. Tek derdi para olan çıkarcılara bunun hesabı sorulmalıdır. Ortalığı karıştırma hedefinde olanlar bugün farklı ürünlere bel bağlamışlardır. 2023 yılına kadar bu karanlık kampanyalar devam edecek. Bunlar Türkiye’nin karşısına koyulan husumet aktörleridir. Fiyat artışlarını siyasi propagandaya dökenleri iyi niyetli olarak göremeyiz.

Barış görüşmelerinin İstanbul’da yapılması önemli

Barış ve ateşkes anlaşmalarının İstanbul’da ele alınacak olması bizi oldukça umutlandırdı. Bu durum Türkiye’nin tarafsız politikalarıyla güvenilir bir ülke olduğunu göstermiştir. Türkiye burada tarihi bir rol üstleniyor. Bütün dileğimiz Zelenskiy ve Putin’in yapacakları yüz yüze görüşmeyi İstanbul’da gerçekleştirmeleri. Bizim en büyük amacımız çatışmaların bir an önce son bulması yönünde. Geçtiğimiz dönemlerde Rusya yanlısı olanlar şimdi yüzünü Amerika’ya çevirmiştir.

Göze girmek için Batı bloğu ile hareket ediyorlar

Zillet İttifakı’nın Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşta Batı bloğu ile birlikte hareket etmesi sırf göze gitmek için yapılmış bir takım eylemlerdir. Bunlara Türkiye’nin haklarını savunmayı teklif ettiğinizde ilk olarak neyi kazanacaklarını size soracaklardır. Millet ve vatana bu şekilde bakanlara sessiz kalmak onurlu ve şerefli bir davranış mıdır? Biz siyasetimizi hiç kimsenin milletine ve ırkına bakmadan Türkiye’nin hakları doğrultusunda ilerletiyoruz. Ona göre hareket ediyoruz.

ABD savaştan rahatsız değil

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden demokrasiden söz açık ülkelerdeki rejimlerin değişmesi üzerinde isteklerde bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde Türkiye’yi hedef alan Biden’ın yeni hedefi Rusya’dır. Okyanusun karşı kıyısında Müslüman ve Türk çocuklarının ölümü masum bir vaka olarak mı görülüyor? Biz hiçbir ülkenin karşısında ve yanında değiliz, olmamalıyız da. Amerika Birleşik Devletleri yaşanan bu savaştan rahatsız değildir. Hatta uzamasını bile istemektedir. Çünkü bu durum stratejik çıkarlarına uymaktadır. Serseri mayınlarının kimin eseri olduğu esasen gizli değildir. Bu konuda oldukça dikkatli olmak gerekir. Kanlı savaş NATO’ya yeni bir ruh katmıştır. Öldü denilen beyin yeniden çalışmaya başlamıştır.

6 siyasi partiye Kuytul tepkisi

Zillet İttifakı’na ait üye partiler yeni bir toplantı gerçekleştirmişler. Atatürk posterinin duvara asıldığı bir odada yuvarlak bir masada bir araya gelmişler. Masa altında yer alan suçluların sayısı 2 olmuştur. Gönlümüz dürüst olmalarından yana. Kuytul ve HDP’yi de yanlarına alarak yuvarlak masanın çapını genişletsinler. Bu ittifakın yaptığı açıklamalar oldukça trajikomiktir. Bunlar sürekli olarak hacıyatmaz gibi düşüp düşüp yeniden kalkıyorlar. 6 partinin yapmış olduğu ortak açıklamaya biz de hepinize geçmiş olsun diyerek cevap veriyoruz. Türkiye’den bu kadar mı kopuksunuz? Türk milleti bunlara itibar etmeyerek 2023 yılında gerekli cevabı verecektir.

Yorumlar (0)