Bağcılar'daki galericinin dediği oldu! İBB'nin teklifi reddedildi

İBB'nin 5 bin taksi kiralama teklifi reddedildi. Bağcılar Oto Center'da plaka alım-satımı işiyle uğraşan bir firmanın sahibi, kente 5 bin yeni taksi getirilmesi durumunda taksicilerin İstanbul'u kilitleyeceğini söyleyerek, söz konusu teklife tepki göstermişti.

GÜNDEM 25.06.2020, 15:35 25.06.2020, 15:37
Bağcılar'daki galericinin dediği oldu! İBB'nin teklifi reddedildi

İstanbul'un taksi sıkıntısını çözüme kavuşturabilmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 bin taksi kiralanacağını duyurmuştu.

Taksi plakalarının satışını gerçekleştiren galericiler ile taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu'nun bu açıklamasına tepki göstermişti. 

İmamoğlu'nun teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Yavuz Erkut tarafından başkanlık edilen toplantıya; oy hakkına sahip olan 11 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üyesi ile 16 farklı kamu kurum ve kuruluşlarından üyeler, ayrıca birçok gözlemci katılım gösterdi. 

5 bin taksi kiralamaya yönelik teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) verdiği karar sonucu reddedildi. 

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kente 5 bin yeni taksi getirileceğini bildirmişti. Söz konusu açıklamanın ardından Bağcılar Oto Center'da plaka alım-satımı işiyle uğraşan bir firmanın sahibi tehditkâr ifadeler kullanmıştı. 

Firma sahibi, İmamoğlu'nun duyurduğu kararın ardından piyasanın tedirgin olduğunu söylemişti.

Söz konusu kişi, belediyenin işinin bu olmadığını ve kentte yaşanan eksikliklerle ilgilenmesi gerektiğini ifade etmişti. Öte yandan, esnafın artık eski esnaf olmadığını, kente 5 bin yeni taksi getirilmesi durumunda taksicilerin İstanbul'u kilitleyeceğini ve kimsenin plakasını satmaması gerektiğini belirtmişti.

Yorumlar (0)