BAE ziyaretten memnun: 'Yeni bir sayfa açıyoruz'

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın Danışmanı Gargaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, iki ülkenin ilişkileri için bu ziyaretin olumlu bir sayfa açacağını belirtti.

GÜNDEM 14.02.2022, 09:36
BAE ziyaretten memnun: 'Yeni bir sayfa açıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bugün 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.

“İlişkilerde yeni sayfa…”

BAE Devlet Başkanı Zayid Al Nahyan'ın Danışmanı Enver Gargaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Abu Dabi'ye yönelik ziyaretini yorumladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Gargaş, "Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan'ın Türkiye'ye ziyaretinin ardından Erdoğan'ın BAE ziyareti, iki ülkenin ikili ilişkilerinde olumlu ve yeni bir sayfa açacak." sözlerini kullandı.

Bu ziyaretin, söz konusu bölgenin refah ve istikrarını hedefleyen iş birliğini güçlendirmeye ilişkin BAE'nin yönelimleriyle de uyumlu olduğuna dikkat çeken Gargaş, halkların refahının haricinde bölgenin istikrar ve kalkınmasını desteklemek amacıyla BAE'nin dünya devletleri ile iletişimini güçlendirmeyi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

BAE devlet politikasının rasyonel ve olumlu olarak bölgesel barış ve kalkınmanın lehine olduğunu söyleyen Gargaş, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti, müreffeh bir geleceği garantilemek adına bu doğrultuda gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan'ın daveti sonrasında, 14-15 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti çerçevesinde gerçekleşecek olan görüşmelerde, Türkiye-BAE ikili ilişkileri bütün yönleriyle değerlendirilerek, iş birliğinin güçlendirilmesi konusu ele alınacak.

Ayrıca Erdoğan, Dünya Fuarı "EXPO 2020 Dubai”yi ziyaret ederek, "Türkiye Ulusal Günü" olarak kararlaştırılan 15 Şubat'ta Türkiye sergisini gezecek.

Yorumlar (0)