BAE, Türklerin kalbini “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor” diyerek fethetti

Resmi temaslarda bulunmak üzere BAE’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve onun nezdinde Türk halkına jest üstüne jest yapıldı. Ziyaret dolayısıyla Burj Khalifa’ya Türk bayrağı yansıtılması ve “Hoş geldiniz” mesajının yayınlanmasının ardından Türkçe bir video hazırlandı. Ülkenin ünlü şarkıcılarından Hüseyin el-Cesmi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği şarkıyı Türkçe olarak seslendirdi ve şarkı için Türkiye’den manzaraların yer aldığı bir klip hazırlandı. 

GÜNDEM 15.02.2022, 10:04
BAE, Türklerin kalbini “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor” diyerek fethetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Burada Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan ile ikili ve heyetler arası görüşmelerde bulunduktan sonra bir dizi iş birliği anlaşması imzalayan Erdoğan ve heyeti, ülkede büyük misafirperverlikle karşılandı. 

Türkiye-BAE kardeşliğine vurgu yapıldı 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin resmi haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetinin ziyareti dolayısıyla Türkiye-BAE kardeşliğine vurgu yaptığı bir videoyu sosyal medya hesabı ve internet siteleri üzerinden yayınladı. Emirlikler’e mensup vatandaşların Türkçe konuşmalarına da yer verilen videoda “Ülkeler, sevgiyle ve parlak bir gelecekle birleşti” başlığı atıldı. 



En sevilen şarkı yeniden seslendirildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en sevdiği şarkı olarak nitelendirdiği ve aslen Muazzez Abacı tarafından seslendirilen “Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor” şarkısı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ünlü şarkıcılarından olan Hüseyin el-Cesmi tarafından özel olarak seslendirildi. Cesmi’nin hem piyano çaldığı hem de şarkıyı Türkçe olarak söylediği klipte Türkiye’den göz alıcı manzaralardan oluşan klip hazırlandı.  

Klibin başlangıç kısmında “Birleşik Arap Emirlikleri halkından Türkiye halkına” cümlesi yer aldı. 

 

Yorumlar (0)