BAE oradan, Türkiye buradan bastırıyor!

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Türkiye ile işbirliğinden büyük güç aldıklarını belirtti ve ekledi: BAE Libya’da hacminden ve gereğinden fazla etkin olmaya başladı.

GÜNDEM 30.04.2020, 14:57
BAE oradan, Türkiye buradan bastırıyor!

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde tek meşru yönetim olan Libya UMH'nin (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Türkiye ile imzaladığı askerî iş birliği anlaşmasının ardından daha güçlü duruma geldiğini belirtti.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri bir soru üzerine, Türkiye ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında 27 Kasım 2019 tarihinde İstanbul'da imzalanan "güvenlik ve askerî iş birliği mutabakat muhtırasına" işaret etti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, “Türkiye ile imzalanan işbirliği anlaşmasının ardından Libya hükümeti güçlenirken içeride de çok daha iyi organizasyon ve kenetlenme sağladı.” diye konuştu.

BAE Libya’da gereğinden fazla etkili olmaya başladı

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) yetkililerinin, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’e paralı asker getirmek için Sudan’ın başkenti Hartum’u ziyaret etmeleri ile ilgili soruya Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, şu yanıtı verdi:

“Hafter ülkenin doğusunda güç kaybetmeye başladı. Bu nedenle Hafter’i destekleyen ülkeler Libya dışından daha fazla paralı asker getirmeye çalışıyor. BAE Libya’da hacminden ve gereğinden fazla etkin olmaya başladı. BAE Libya’daki faaliyetlerini Muhammed Dahlan’ın başkanlığındaki Özel Operasyon Odası aracılığı ile yürütüyor.

Libya hükümeti silahlı güçleri artık savunmadan çıkıp operasyonlar düzenleyebilecek güç ve kabiliyete kavuştu. Hafter’in paralı askerlerinden korkmuyoruz. Onları ülkelerine tabutların içinde göndereceğiz.”

Yorumlar (0)