BAE ile Türkiye arasında 13 anlaşma imzalandı

BAE ile Türkiye arasında sağlık, ticaret, kültür, savunma sanayii, teknoloji, deniz, kara taşımacılığı, meteoroloji, afet yönetimi, iklim değişikliği, ekonomi, gençlik, tarım, sanayi, arşiv ve iletişim alanında 13 anlaşmaya imza atıldı.

GÜNDEM 14.02.2022, 19:22
BAE ile Türkiye arasında 13 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Al Nahyan başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmesinin akabinde ikili anlaşmalara imza atıldı.

13 anlaşma imzalandı

İki ülke arasında Tıp Bilimleri ve Sağlık Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nı Bakan Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Al Owais imzaladı.

İklim Eylemi Alanında Mutabakat Zaptı'na Çavuşoğlu ile İklim Değişikliği Temsilcisi Al Jaber imza attı.

Meteoroloji Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'na Çavuşoğlu ile BAE Ulusal Meteoroloji Başkanı Al Mazrouei imza attı.

Sanayi Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Bakan Varank ve BAE Sanayi Bakanı Al Jaber tarafından imzalandı.

Kültürel Alanda İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı Bakan Ersoy ile BAE Kültür Bakanı Al Kaabi imzaladı.

Türkiye ile BAE Arasında Geniş Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması Görüşmelerinin Başlatılmasına Dair Ortak Bakanlar Bildirisi'ne, Bakan Muş ile BAE Ekonomi Bakanı Al Mari imza attı.

Tarımsal İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı Bakan Pakdemirli ile BAE Çevre Bakanı Almheiri imzaladı.

Deniz ve Kara Taşımacılığı Alanlarında İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Bakan Karaismailoğlu ile BAE Devlet Bakanı Al Zeyoudi tarafından imzalandı.

Gençlik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Bakan Ersoy ile BAE Gençlik Bakanı Al Mazrouei tarafından imzalandı.

Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı, Bakan Soylu ile BAE Afet Yönetimi Başkanı Al Neyadi imzaladı.

İletişim ve Medya Alanlarında İşbirliği Protokolü, Fahrettin Altun ve BAE Hükümet Ofisi Başkanı Al Eter tarafından imzalandı.

Savunma Sanayii İşbirliği Müzakerelerinin Başlatılmasına Dair Niyet Mektubu'na, İsmail Demir ile Tawazun Ekonomik Konseyi Başkanı Al Hosani imza attı.

Arşiv Alanında İşbirliğine İlişkin Protokol'ü, Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal ile BAE Arşiv Genel Müdürü Al Ali imzaladı.

Yorumlar (0)