BAE ajanı tutuklandı

Türkiye'de yakalanan BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ajanı tutuklandı.

GÜNDEM 21.10.2020, 12:53 21.10.2020, 13:16
BAE ajanı tutuklandı

Türkiye'de yakalanan ve Abu Dabi adına çalıştığı iddia edilen ajan tutuklandı. 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için istihbarat çalışması yürüttüğü tespit edilen Ürdün ülkesinin vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından Sakarya'da yakalandı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal, daha sonra adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal'ın "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme ve açıklama" suçlarından tutuklandığı belirtildi. 

Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal isimli ajanın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın düşünce kuruluşlarına "Birleşik Arap Emirlikleri karşıtı muhalif gazeteci" gibi davranarak sızdığı ve burada bilgi ve belge topladığı da tespit edildi. 

"Müslüman Kardeşler" ve "Muhalif Araplar" hakkında raporlamalar yaptığı belirlenen BAE ajanı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal'ın, 2013 senesinden bu tarafa faaliyetlerini Türkiye'den yürüttüğü saptandı.

Türkiye'nin tüm dünya devletleriyle olan ilişkileri, Türk iç ve dış politikadaki gelişmeler hakkında detaylı raporlar hazırlayarak BAE'ye aktardığı da belirlenen Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal'ın, son yıllarda FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) 15 Temmuz 2016 tarihindeki işgal girişimi üzerinde çalıştığı ve bu çalışmalarını raporladığı tespit edildi.

FETÖ'nün BAE'den 3 milyar dolar destek aldığı ortaya çıkmıştı.

Türkiye dostu Katar Emiri’ne yakınlığı ile tanınan Ortadoğu Uzmanı Muhammed Muhtar Şankiti, FETÖ mensubu firari eski savcı Zekeriya Öz ile "Ortadoğu’nun kiralık katili" diye anılan Muhammed Dahlan arasında, Cumeyra Oteli’nde özel bir görüşme yapıldığını, FETÖ'nün 2015 Ekim ayında 10'ar 15'er kişilik gruplar halinde BAE'ye ziyaretler yaptığını, ziyaret faturalarının BAE hükümeti tarafından ödendiğini ve tüm bu trafiğin 2016 Temmuz ayına kadar sürdüğünü açıklamıştı.

Muhammed Muhtar Şankiti, darbecilere ödenen miktarın 3 milyar dolar olduğunu belirtmişti.

Muhammed Muhtar Şankiti ayrıca Fetullah Gülen ile Muhammed Dahlan arasında da bir kez görüşme gerçekleştiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)