Babalar Günü'nde şehit oğluna ziyaret: Sözleri yürekleri dağladı

6 sene önce şehit düşen Polis Memuru Mustafa Yıldırım'ın babası Hulusi Yıldırım, eşiyle beraber Babalar Günü'nde oğlunun kabrine ziyarette bulundu. Oğlunun Allah yolunda bayrağı, milleti ve devleti için canını verdiğini ifade eden baba Yıldırım’ın sözleri duygulandırdı.

GÜNDEM 19.06.2022, 15:43 19.06.2022, 15:56
Babalar Günü'nde şehit oğluna ziyaret: Sözleri yürekleri dağladı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 2016 senesinde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Mustafa Yıldırım, memleketi Elazığ'da adını aldığı şehit dedesinin yanına defnedilmişti. Babalar Günü’nde şehit oğlunun mezarına giden baba Hulusi Yıldırım, “Babalar Günü'nde o bana gelemedi ama ben ona geldim" dedi.

Evini oğlunun kıyafetleri ve fotoğraflarıyla donattı

Oğlunun şehit düşmesinin sonrasında evinin bir köşesini fotoğraflarıyla ve kıyafetleriyle donatan baba Hulusi Yıldırım, oğlu olmadan gördüğü 6. Babalar Günü'nde acısını ilk günkü gibi taze tutuyor. Baba Yıldırım eşiyle beraber Babalar Günü vesilesiyle şehit oğlunun kabrine ziyarette bulundu. Kabri başında çiçekleri sulayarak dua okuyan baba Yıldırım, “Oğlum yaşıyor olsaydı babalar günümü kesin kutlardı. O bizim yanımıza gelirdi ama biz onun yanına geldik" şeklinde ifade etti.

“Vatanı ve milleti için can verdi”

Evlat acısının çok zor olduğunu dile getiren baba Hulusi Yıldırım, " Ben şehit Polis Mustafa Yıldırım’ın babasıyım. Mustafa, 28 Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı eylemde şehit düştü. Evlat acısını yaşamak çok zor ancak Allah yolunda devleti, bayrağı ve milleti için canını verdi. Kısacası Allah verdi ve geri Allah aldı. Bir insanın hayatı ne bir dakika uzayabilir ne de bir dakika kısalabilir. Allah şehidim Mustafa ve tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin” dedi.

“Yaşıyor olsaydı Babalar Günü’mü kutlardı”

Şehit düştüğü gün oğluyla telefonda görüştüğünü dile getiren baba yıldırım, “Mübarek Ramazan ayıydı hepimiz oruçluyduk. Bayrama da 7 gün kadar kalmıştı, gece yarısı bir buçuk sularında konuştuk. Sabah saat 10 sıralarında ise şehit düştüğü haberi ulaştı. Bayrağı, devleti ve vatanı için canını verdi. Bu şekilde teselli oluyoruz, yoksa evlat acısını yaşamak çok zor. Oğlum yaşıyor olsaydı benim Babalar Günü’mü kesinlikle kutlardı. Bu ayın 28’inde 6’ıncı senesi doluyor ve 7. seneye giriyor. Onun bizim yanımıza gelmesi gerekirken biz onun yanına gelebildik. Tek söyleyebileceğimiz peygamber efendimize komşu olsunlar, Allah tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)