Babacan, seçim güvenliği için kurdukları sistemi anlattı

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, seçim günü sandık güvenliğini sağlama almak için kurdukları sisteme dair ayrıntılardan bahsetti. İşte detaylar...

GÜNDEM 20.03.2023, 16:42 Hakan Öksüz
Babacan, seçim güvenliği için kurdukları sistemi anlattı

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim öncesi yaptıkları çalışmalardan söz etti. Cumhuriyet tarihine geçecek bir seçime doğru yaklaştıklarını söyleyen Babacan, yapılan çalışmaları anlattı.

Platformun ismi: "saydık.biz"

DEVA Partisi olarak seçim güvenliğinin sağlanabilmesi için "saydık.biz" adlı bir platform kurduklarını kaydeden Babacan, "Bütün vatandaşlar, platforma girebilir. İnternet sitesindeki üyelik formu son derece basit. Parti üyeliği ile ilgili değil bu. Seçim günü sahiplendiğimiz sandığı ve o binada bulunan diğer sandıkların takibini yapıyorsunuz. Sandıkların sayılmasının ardından ıslak imzalı sandık sonuç tutanağının fotoğrafı, sisteme yüklenebilecek." dedi.

"Sandık sahiplenme eğitimleri verilecek"

"Sandık sahiplenme" konusunda eğitimler vereceklerini vurgulayan Babacan, bu sayede sandık sonuç tutanağının güvenliğinin çok daha kolay şekilde sağlanacağını kaydetti. Siteye girerek "Sandık Sahiplen" sekmesine giden vatandaşlar, bir form dolduracak. Sandık verileri, site üzerinden anlık olarak izlenecek.

Yorumlar (0)