Baba ağlama! Yarbayın intikamı "tam" alındı

Yarbay Zafer Akkuş'un faillerinden -biri "gri" kategoride- 2 terörist önceki gün indirilmişti. Bugün de Yarbay Akkuş'u şehit eden bombayı yapan "gri" indirildi.

GÜNDEM 03.06.2020, 16:28 03.06.2020, 17:16
Baba ağlama! Yarbayın intikamı "tam" alındı

Bitlis'te etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin daha gri listede bulunduğu tespit edildi.

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Bitlis Sehi Ormanları bölgesinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 3 terörist etkisiz hâle getirilmişti. Etkisiz hâle getirilen 3 teröristen birinin gri kategoride arandığı tespit edilmiş, diğer ikisinin kimliği belirlenememişti. O teröristlerden birinin daha 500 bin liraya kadar ödülle İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer aldığı tespit edildi.

terör operasyonu

Yarbay Akkuş'u şehit eden bombayı o yapmış

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığından gelen açıklamada, iç güvenlik operasyonları çerçevesinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristin, Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Zafer Akkuş'un şehit edildiği saldırının patlayıcısını hazırlayan terörist olduğu, PKK terör örgütü içinde "sabotajcı" olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. Teröristin bölücü örgüt içinde "Mazlum Garzan" kod adını kullandığı bilgisini paylaşan İçişleri Bakanlığı, ismi gri kategoride bulunan teröristin gerçek isminin ise Veysel Kaya olduğunu açıkladı.

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Diğeri de gri kategoride bulunuyor

Diğer taraftan, 2019 senesinde Mardin ilinin Derik ilçe kırsalında, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen terör operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan, PKK bölücü terör örgütünün sözde Fırat Eyaleti Suruç/Bozova alan sorumlusu olan ve örgüt içinde "Serhat" kod adıyla anılan terörist Ahmet Korhan olduğu tespit edildi. Tespit işlemi DNA testi sonucuna göre yapıldı. 

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Yarbay Akkuş'u şehit eden ekipten 2 terörist daha öldürülmüştü

İçişleri Bakanlığı önceki gün de Bitlis Sehi Ormanları bölgesindeki operasyonda yine gri kategoride aranan ve örgüt içinde "Doktor-Kendal" kod adı ile anılan terörist Veysel Altun ile gri kategoride aranan ve örgüt içinde "Şoreş Tatvan" kod adıyla anılan terörist Adem Çelebi'nin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı, her iki teröristin, Yarbay Zafer Akkuş'un şehit edildiği saldırının faillerinden olduğunu duyurmuştu.

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Şehit Yarbay Zafer Akkuş

Yorumlar (0)