Azra Gülendam, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı 

Antalya’da cinsel istismara uğradıktan sonra boğazı sıkılarak öldürülen ve ardından cesedi parçalara ayrılan Azra Gülendam Haytaoğlu, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. Azra’nın tabutuna, mezun olamadığını okulunun cübbesi serildi. 

GÜNDEM 04.08.2021, 15:18 06.08.2021, 09:22
Azra Gülendam, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı 

Antalya’da bir emlak ofisi sahibi olan inşaat mühendisi Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel istismara maruz kaldıktan sonra boğularak öldürülen ve cesedi parçalara ayrılan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi incelemeleri son buldu. Ailesi tarafından Antalya Adli Tıp’tan teslim alınan Azra Gülendam, son yolculuğuna uğurlanmak amacıyla memleketi Osmaniye’nin Cumhuriyet Mahallesi’ne getirildi. 





Azra’nın cenaze töreninde aile üyelerinin dışında komşular, aile dostları, akrabaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Mücahit Durmuşoğlu ile Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da vardı. 





Giyemediği cübbesi, tabutuna örtüldü 

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan Azra’nın henüz giyemediği cübbesi, tabutuna serildi. Cenaze namazının arından ise genç kızın cenazesi Durmuşsofular köyündeki mezarlığa defnedildi.  





“Artık son bulsun diye gazeteci olmak istedi” 

Cenaze töreni öncesinde konuşan anne Mezide Haytaoğlu, kızının gazeteciliği çok sevdiğini ve başka annelerin ve kadınların ciğerleri yanmasın, kadın ve çocuk cinayetleri son bulsun diye gazeteci olmak istediğini söyledi. Anne Haytaoğlu, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan rica ediyorum artık başka annelerin ciğeri yanmasın.” ifadelerini kullandı. 





Azra Gülendam, 28 Temmuz’da kaybolmuştu 

Covid-19 virüsüne yakalandıktan sonra ailesiyle telefonda görüşen ve 28 Temmuz’dan sonra haber alınamayan Azra Gülendam’ın ailesi çok geçmeden kayıp arama çalışmalarını başlatmıştı. Genç kızın cesedi, Varsak ormanlık alanında gömülü halde bulunmuştu. Cinayetin tek şüphelisi olan Mustafa Murat Ayhan ise suçunu tek sorguda itiraf ederek sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı.



Yorumlar (0)