Azerbaycan’da yakalanmıştı: FETÖ şüphelisi Uğur Demirok tutuklandı

Azerbaycan’da yakalanan ve daha sonra Türkiye’ye getirilen Uğur Demirok, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan tutuklandı.

GÜNDEM 15.11.2022, 16:10 16.11.2022, 17:35
Azerbaycan’da yakalanmıştı: FETÖ şüphelisi Uğur Demirok tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde yakalanan ve FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasında çalışma sağladığı iddia edilen Uğur Demirok, Azerbaycan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Emniyette yapılan işlemlerin sonrasında Demirok tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TSK mahrem yapılanmasına rol oynuyordu

FETÖ yapılanmasına dair tutuklamalar devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da yakalanan Uğur Demirok, Türkiye’ye getirildi. 15 Temmuz 2016 senesinde meydana gelen darbe girişiminin sonrasında Uğur Demirok, yurt dışına çıkmıştı. FETÖ yapılanmasının kullandığı haberleşme sistemi ByLock’un kullanıcısı olduğu belirlenen Demirok’un TSK mahrem yapılanmasında da çalışma sağladığı iddia ediliyor. Üç gün öncesinde Demirok, Azerbaycan’da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Emniyette gerçekleştirilen işlemlerinin sonrasında Uğur Demirok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. İfadesi alınan Demirok’un tutuklandığı ve cezaevine yollandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)