Azerbaycan kısmi seferberlik ilan etti

Ermeni saldırıları sebebiyle Azerbaycan'da kısmi seferberlik ilan edilmesine dair karar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalandı.

GÜNDEM 28.09.2020, 11:13
Azerbaycan kısmi seferberlik ilan etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Azerbaycan'da kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik imzaladığı karar yürürlüğe girdi.

"Kısmi Seferberlik Kararı"na göre Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, sivil olup ancak askeri seferberlik görevi olan Azerî Türklerinin seferberlik emriyle askere alınmasını ve askerî nakliye hususlarıyla ilgili önlemleri uygulamaya koyacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kararla ilgili olarak tüm konuların çözümü için gerekli olan yetkileri Bakanlar Kuruluna verdi.

Dün sabah saat 06.00 sıralarında işgalci Ermeni ordusu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattındaki Azerî Türkleri askerî mevzileri dışında sivil halkın yaşadığı köyleri de hedef almış ve havan, silah, top atışlarıyla çok sayıda sivilin de hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Azerbaycan ordusu da toprak bütünlüğünü ve sivil halkını korumak için karşı operasyon başlatmış, kahraman Azerî Türkü askerler, işgal altındaki bazı yerleşim bölgelerini hain Ermeni askerlerinden arındırarak işgalden kurtarmıştı.

Yorumlar (0)