Azerbaycan askerleri, Ermenilerin eşyalarını taşıyor!

Azerbaycan askerleri, terör devleti Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarda yasa dışı oturtulan Ermenilerin bölgeden çıkmasına her türlü hoşgörü ve desteği sağlıyor.

GÜNDEM 24.11.2020, 17:08

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan anlaşmanın gereği olarak Azerbaycan'a ait öz topraklarda hukuk dışı şekilde iskan ettirilen Ermeni sivillerin ve askerlerin bölgeden çıkışı sürüyor.

Ermenilerin boşalttıkları evleri, okulları, kamu binalarını, ormanları, ağaçları, elektrik direklerini yakarken, yıkarken ve keserken görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı.

Ermeni barbarlığına rağmen Azerbaycan askerleri, Azerbaycan'ın öz topraklarını terk etmek için tanınan sürede çıkamayan Ermeni sivillere büyük hoşgörü ile yaptıkları yardımlar da sosyal medyaya yansıyor.

Dün Azerbaycan askerlerini karşısında görerek beyaz bayrak açan aileye seslenen askerler, tedirgin olmamaları ve eşyalarını rahatça taşımaları için telkinde bulunmuş ve bahçeden çıkarak yol kenarında beklemeye başlamışlardı.

Bugün sosyal medyaya yansıyan görüntüde ise Ağdam kentine bağlı Abdal Gülablı köyünde ikameti zamanında terk edemeyen bazı Ermeni sivillerin, Azerbaycan askerlerinden yardım istediği, Azerbaycanlı askerlerin ise merhamet göstererek yardım ettiği görülüyor.

Azerbaycanlı komutan Ermeni sivillere, "Dilerseniz Azerbaycan vatandaşı olarak bu topraklarda kalabilirsiniz. Dilerseniz gidebilirsiniz. Emin olun, kimse size kötü davranmaz. Büyükleriniz bilir. Daha önce size yardım etmiş ve sizleri saygıyla uğurlamıştık." ifadelerini kullanıyor.

Sivil Ermeniler ise Azerbaycanlı Türk komutanın sözlerini teyit ediyor ve anlayışları için teşekkürlerini bildiriyor.

Görüntülerin ilerleyen dakikalarında muzaffer Azerbaycan ordusunun kahraman askerlerinin Ermeni sivillerin eşyalarını alarak, titizlikle kamyonete taşıdıkları ve ailelere yardımcı oldukları görülüyor.

Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanan anlaşma

Muzaffer Azerbaycan ordusu 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırıları üzerine başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını Ermenistan işgalinden azat etme operasyonunda büyük başarılar elde etmiş, Ermeni ordusunun "yenilmez ordu" imajını yerle bir ederek Ermenistan'ı 10 Kasım 2020 tarihinde masaya oturmaya ve ateşkes metnini imzalamaya mecbur bırakmıştı.

Ermeni ordusu güçleri ise ateşkes gereği olarak 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Ağdam kentinden tamamen çekilmişti.

Terör devleti Ermenistan, 15 Kasım 2020 tarihinde teslim etmesi gereken Kelbecer kentini tanınan sürede boşaltamadığı için Moskova'yı aracı kılarak Bakü'den 10 gün ek süre rica etmiş, Bakü yönetimi ise Erivan yönetiminin talebini kabul ederek, süreyi 25 Kasım 2020 tarihine kadar uzatmıştı.

Erivan yönetimi ise işgal ettiği Azerbaycan topraklarını 25 Kasım 2020 tarihinde geri verme taahhüdünde bulunmuştu.

İşgalci Ermenistan, Laçin kentini de 1 Aralık 2020 tarihine kadar Azerbaycan’a tamamen teslim edecek.

Yorumlar (0)