Azerbaycan açıkladı: 71 asker şehit düştü

Ermenistan’ın provokasyonları sonucu meydana gelene çatışmalar noktasında şehit düşen asker sayısını daha önce duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yeni bir açıklamada bulundu.

GÜNDEM 15.09.2022, 14:07 16.09.2022, 11:41
Azerbaycan açıkladı: 71 asker şehit düştü

Ermenistan’ın provokasyonları sonucu meydana gelene çatışmalar noktasında şehit düşen asker sayısını daha önce duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yeni bir açıklamada bulundu. Resmi internet sitesinde bulunan şehit isimleri listesini güncelleyen Savunma Bakanlığı, 50 olan şehit sayısının 71’e yükseldiğini açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ne oldu?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahında Zengila, Laçın, Kelbecer, Daşkesen ve bölgelerinde geniş bir alanda provokasyon gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Azerbaycan güçlerinin sınırda yer alan bazı sığınakları ve mevzileri havan topları da içerisinde olmak üzere farklı kalibreli silahlar ile aralıksız şekilde ateş altına almıştı. Azerbaycan güçleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını durdurmak ve çatışmanın daha fazla bölgeye sıçramasını önlemek adına misilleme yapmış, Ermeni güçlere ağır zararlar verilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınırda gerçekleşen çatışmalar sırasında 105 Ermeni askerin hayatını kaybettiğini duyurmuş, Azerbaycan da Ermenistan’ın provokasyonları ile başlayan çatışma esnasında ölen takribi 100 Ermeni askerinin cansız bedenlerini teslim etmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)