Az önce 6 terörist! Toplam 89 oldu...

Millî Savunma Bakanlığı, 6 teröristin daha etkisiz duruma getirildini bildirdi.

GÜNDEM 10.08.2020, 11:48
Az önce 6 terörist! Toplam 89 oldu...

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun planlandığı şekilde başarıyla ve kesintisiz olarak sürdüğü bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığı son olarak Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde Irak'ın kuzeyinde yer alan Haftanin bölgesine hava harekâtı icra edildiği ve gerçekleştirilen hava harekatı neticesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 6 teröristin etkisiz konumuna getirildiğini duyurdu.

PKK'nın Türkiye'nin gündeminden çıkıncaya ve son terörist etkisiz hâle getirilinceye ya da teslim oluncaya kadar operasyonların bir gün bile ara verilmeden devam edeceğini bildiren Millî Savunma Bakanlığı, kahraman güvenlik güçlerinin de bu bağlamda motivasyonunun son derece yüksek olduğunu, her bir kahramanın PKK'yı bitirmeye yeminli olduğunu bildirdi.

Dün Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, inceleme, denetleme ve motivasyon için gittiği Irak sınır hatında yaptığı açıklamada, Pençe operasyonları kapsamında bugüne kadar 83 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 359 mayın/EYP, 267 sığınak ve mağara tespit edildiğini, çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini bildirmişti.

Yorumlar (0)