Aynı karede fotoğrafları vardı… 5 şehide törenle veda edildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen ve aynı karede yer aldıkları fotoğraf ile yürekleri dağlayan 5 Mehmetçik’in naaşları, Hakkâri’de düzenlenen resmi törenle memleketlerine uğurlandı. 

GÜNDEM 25.05.2022, 12:00 25.05.2022, 17:34
Aynı karede fotoğrafları vardı… 5 şehide törenle veda edildi

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında ilk günden bu yana önemli başarılara imza atan Mehmetçik, dün gerçekleştirilen operasyonlarla da terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurdu. Operasyonlar kapsamında şehit düşen 5 Mehmetçik’in aynı karede oldukları fotoğraf ise yürekleri dağladı. Şehit düşen Teğmen Abdulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Onur Doğan, Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya ve Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için bugün Hakkâri’de bulunan Şerafettin Elçi Havaalanı’nda resmi tören düzenlendi. 

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı

Gerçekleştirilen veda töreninde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever de katıldı. Duygusal anların yaşandığı veda töreninde şehit askerlerin öz geçmişleri tek tek okundu. 

2 askeri uçakla memleketlerine uğurlandılar

Şehit Mehmetçikler, memleketlerine uğurlanmak üzere dualar eşliğinde omuzlara alınarak askeri uçağa taşındı. 2 askeri uçak eşliğinde memleketlerine uğurlanan şehit askerlerden Teğmen Güler, Antalya’da yoğun katılımla kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Güler’i son yolculuğuna uğurlayan ailesi ve sevenleri uzun süre gözyaşı döktü. Şehit ateşinin düştüğü Hatay’da da gözyaşları sel oldu. Uzman Çavuş Bican Kapılay’ı binlerce kişi uğurladı. Kapılay’ın ailesinin ikamet ettiği sokak bayraklarla donatılırken, cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 

Uzman Çavuş Cankaya, Kütahya’da toprağa verildi

Operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ise memleketi Kütahya’da toprağa verildi. Dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan Cankaya’nın ailesi, cenaze töreninde ayakta durmakta zorlandı. Diğer şehirlerde olduğu gibi Kütahya’da da şehit evinin bulunduğu sokağa bayraklar asıldı. 

Ankara’ya da şehit ateşi düştü

Memleketi Ankara’ya uğurlanan Şehit Uzman Çavuş Onur Doğan da gözyaşları ile karşılandı. Yoğun katılımla kılınan cenaze namazında duygusal anlar yaşanırken, Şehit Onur Doğan’ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Şehit Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin naaşı da memleketi Malatya’da ay-yıldızlı bayraklar ve gözyaşı eşliğinde karşılandı. Şehit Tekedereli’nin ailesi, uzun süre genç şehidin cenazesine sarılarak hasret gidermeye çalıştı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Tekedereli de son yolculuğuna dualarla uğurlandı.  










Şehit Teğmen Abdulkadir Güler


Şehit Uzman Çavuş Onur Doğan


Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya


Şehit Uzman Çavuş Bican Kapılay



Şehit Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli

Yorumlar (0)