Aynı alt geçit benzer olaylar! Karaköy’de tuvalet görevlisini tinerle yaktı

Karaköy’de bulunan altgeçitte tuvaletlerin önünde durarak vatandaşları huzursuz eden bir kişi tuvalet görevlisince uyarıldı. Çıkan arbede sonrasında olay yerinden uzaklaşan şahıs geri gelerek elinde bulunan tineri çalışana düktü ve çakmağını ateşledi.

GÜNDEM 24.07.2022, 15:30
Aynı alt geçit benzer olaylar! Karaköy’de tuvalet görevlisini tinerle yaktı

Karaköy’de bulunan alt geçitte ve sokaklarda hayatını sürdüren Mehmet A.'nın tuvaletin önündeki insanları rahatsız ettiğini gören Karaköy İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tuvaletleri Birimi'nde görevli Sıtkı Y. zanlıya uyarıda bulundu.

Uyardı, 10 dakika sonra ateşe verildi

Uyarı sonrasında görevli Sıtkı Y. zanlı Mehmet A.’yı tuvaletlerin bulunduğu bölgeden uzaklaştırdı. Fakat zanlı aradan geçen 10 dakikanın sonrasında yeniden tuvaletlerin yer aldığı alana geldi. Yanında getirdiği tineri Sıtkı Y.'nin başına doğru atan Mehmet A., bunun ardından elinde bulunan çakmakla talihsiz adamı ateşe verdi. Vücudundan ve başından yaralanan Sıtkı Y. bölgedeki bir hastaneye götürüldü.

Suçunu kabul etti

Olay sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri zanlı Mehmet A.’yı olay yerinde yakaladı. Polislerin adliyeye gönderdiği şüpheli işlediği suçu kabul etti ve tutuklandı.

Tiner silah olarak kabul edildi

Sıtkı Y.’nin yaralarının incelenmesi sonrasında oluşturulan adli tıp raporuna göre, vücudunda ikinci dereceden yanıklar meydana geldiği ve basit tıbbi işlemlerle tedavi edilemeyeceği belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından oluşturulan iddianamede, zanlı Mehmet A.'nın attığı ve yanıcı özellikli tiner, silah olarak sayıldı.

Zanlı ile ilgili olarak "Kasten yaralama" suçuyla 1 sene 6 aydan 4 sene 6 aya kadar hapis cezası talep edildi ve iddianame hazırlandı. İddianamenin onaylanması durumunda zanlı, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yargılanacak.

“Ben uyardım, çünkü hep böyle yapıyor”

Olay sırasında bölgede olan esnaf Davut Aydoğan, “Mehmet A. vatandaşları rahatsız ediyordu. Sıtkı Y.’de gelip kendisini uyardı, bölgeden uzaklaştırdı. Ben o anda lavaboya gitmiştim. Bir baktım Mehmet ve Sıtkı tartışıyor. Mehmet, insanların elini yıkaması gereken yere tuvaletini yapmış. Etrafı pisletmiş. Sıtkı da onun hareketine karşı 'kalk dışarı çık' dedi. 1 defa söyledi olması daha sonra 5 defa daha söyledi. Tam hatırlayamıyorum ama 10 defa daha söylemiş olabilir. Tuvaletten çıkmama konusunda Mehmet ısrar edince Sıtkı da aldı götürdü bunu. Ben de Mehmet’i tanırım kendisi tinercidir. Sıtkı’ya dedim ki, 'Bak kendine dikkat et, bu geri gelir 10-15 dakikaya sana saldırır' dedim. Biliyordum, çünkü onun davranışı bu. 10 dakika olmadı geri geldi, etrafa taş atmaya başladı. Sağa sola zarar verdi, aynalara taş attı. Daha sonrada olay yerinden kaçtı. Sıtkı da haliyle peşinden gitti. Çıkışın az ilerisinde arbede yaşanmaya başladı" dedi.

“Sıtkı alev topuna döndü”

Olay ile ilgili açıklamalarını sürdüren Aydoğan, "Mehmet boğuşma sırasında Sıtkı’nın elinden kaçmış. O anda elindeki tineri Sıtkı’nın üzerine attı, sonrada ateşi çaktı. Sıtkı o anda alev topu durumuna geldi. Üzerinde bulunan ceketi çıkardı, daha sonra alevleri onunla beraber alevleri söndürmeye uğraştı. Ambulans çağırıldı, Sıtkı'yı hastaneye kaldırdılar. Polis geldi, Mehmet'i alıp götürdü. Bir de görseniz öyle rahat davranıyor ki, olayın ardından gitmiş balıkhaneye, uzanmış yatmış" diye konuştu.

Daha öncesinde cinayet işlenmişti

4 Ekim 2020 tarihinde aynı alt geçitte bir de cinayet yaşanmıştı. 2'si kadın olmak üzere 4 kişinin önüne geçerek para talep eden ve yerde bulduğu odunla Hüseyin Sezer'in kafasına vurarak hayatını kaybetmesine sebep olan sanık Doğan Uslu’ya müebbet hapis cezası verilmişti. İstanbul'da bulunan ve en işlek alt geçitlerden biri olan bölgede güvenlik kamerasının bulunmadığı ise gözlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)