AYM'den Öğretmenlik Meslek Kanunu kararı

Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bazı hükümlerin iptal edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması talebini esastan görüşmek üzere gündemine alan AYM (Anayasa Mahkemesi) heyeti, görüşmeyi erteledi.

GÜNDEM 09.11.2022, 19:54 10.11.2022, 16:42
AYM'den Öğretmenlik Meslek Kanunu kararı

Yüksek Mahkeme, 7354 sayılı bahse konu kanunda yer alan bazı hükümlerin iptali talebiyle CHP'nin (Cumhuriyet Halk Partisi) müracaatını, Genel Kurul gündemine geldi.

Kanuna dair iptal talebini ele alan Yüksek Mahkeme, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ile en yüksek mensuba sahip üç sendikanın açıklamalarını sözlü bir şekilde dinleme yönünde karar verdi.

AYM Genel Kurulu, MEB'in ve sendikaların açıklamalarına başvurduktan sonra belirlenecek bir tarihte kanunun iptal talebini esastan görüşerek kararını verecek.

Hangi maddelerin iptali isteniyor?

İptali talep edilen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik periyodundan sonra 'başöğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'öğretmen' olacak şekilde üç kariyer basamağı şeklinde ayrılması, aday öğretmenliğe atama ve aday öğretmenlik usullerine dair düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesi ile ilgili hükümler bulunuyor.

Yorumlar (0)