AYM'den "Işıklar yanıyor" açıklaması!

Anayasa Mahkemesi, üye Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından "darbe" tehdidinde bulunması ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 14.10.2020, 15:11
AYM'den "Işıklar yanıyor" açıklaması!

AYM (Anayasa Mahkemesi) Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Mahkeme'nin herhangi bir üyesinin kişisel kullanımında olan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ve paylaşımların, Yüksek Mahkeme'nin kurumsal görüşünü yansıtmadığının altı çizildi.

Anayasa Mahkemesi'nin resmî web sayfasından yapılan yazılı açıklamada, AYM Genel Kurulunun bugün saat 14.00'te toplanması ile ilgili alınan karardan sonra, "Işıklar yanıyor" tartışmasıyla ilgili açıklama yapılmasının zorunlu hâle geldiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasında, Yüksek Mahkeme'nin herhangi bir üyesinin kişisel olarak kullandığı herhangi bir sosyal medya hesabından yaptığı ve yapacağı paylaşımların, AYM'nin kurumsal görüşünü yansıtmadığını vurguladı.

Anayasa Mahkemesi'nin 15 Temmuz 2016 işgal girişimi gecesi yaptığı basın açıklamasına işaret edilen açıklamada, anayasal düzeni hedef alan her türlü hukuk ve demokrasi dışı girişimi reddettiklerini ve her zaman ve her koşul altında demokratik hukuk devletinin yanında durduklarını kaydetti.

Yorumlar (0)