Aydın’da yangından etkilenenlere psikososyal destek veriliyor 

Aydın’da çıkan ve uzun süre söndürülemeyen yangınlarda etkilenen kişiler için psikososyal destek hizmetine başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen ekipler, vatandaşların desteği oluyor. 

GÜNDEM 07.08.2021, 09:23 08.08.2021, 12:10
Aydın’da yangından etkilenenlere psikososyal destek veriliyor 

Ülkede eş zamanlı olarak başlayan orman yangınlarına Aydın Çine’deki yangın da eklendi. Saatler boyunca süren müdahale sonrasında hala söndürülemeyen yangın, halkta büyük psikolojik gerilim yaratmış durumda. Bu durumla başa çıkmak isteyen Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ise bölgedeki vatandaşlara psikososyal destek hizmetini başlattı. 



Mahalleler tahliye edildi 

Yangının kısa sürede geniş alana yayılması sebebiyle Sarıköy, Altınabat, Akçaova mahalleleri tahliye edildi. 4 binden fazla kişinin tahliye edildiği bölgede Gökbel Dağı etekleri neredeyse tamamen boşaltıldı. 

Psikososyal destek ekipleri, evlerinden tahliye edilen ve mali zarara uğrayan kişiler için manevi desteklerini sürdürüyor. Vatandaşların, gündelik yaşama tekrar uyum sağlamaları için gerek bireysel gerekse grupsal terapiler uygulanıyor. 

Yorumlar (0)