Aydın’da fırtına minareleri devirdi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bugün çıkan fırtına hayatı olumsuz olarak etkiledi. Vatandaşlar fırtınanın şiddetiyle devrilen bir minarenin altında kalmaktan son anda kurtuldu, Fırtınadan kaçmaya çalışanların panik anları kameralara da yansıdı

GÜNDEM 12.10.2021, 17:57 13.10.2021, 15:33
Aydın’da fırtına minareleri devirdi

Bugün Aydın’ın Nazilli ilçe merkezinde öğle saatlerinde aniden şiddetli bir yağmur başladı. Yağmur bir süre sonra fırtınaya dönüşerek 70 kilometre hızla şehirde etkili olmaya başladı. O anlarda ağaçların devrildiği ve çatıların uçtuğu da görüldü. İlçede bulunan Garaj Camii’nin minareleri bir anda yıkılarak oradaki vatandaşlar için büyük tehlike yarattı. İnsanlar minarelerin altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Devrilen minarelerden biri park halindeki bir aracın üstüne düşerek büyük maddi çaplı hasarın oluşmasına neden oldu.  

“Neredeyse başımıza yıkılacaktı”

 Minarenin yıkıldığı anda bölgedeki vatandaşlar büyük panik yaşadı. Ayrıca fırtınanın en şiddetli anları da bir vatandaşın kamerasına yansıdı. 

Yaşadığı korku dolu anları paylaşan Mehmet Dikses adlı 77 yaşındaki vatandaş, aracını yıllardır aynı yere park ettiğini, ancak bugün çok garip bir olay yaşadığını belirtti. Dikses konuyla ilgili olarak, "Bir anda minarenin bize doğru yıkıldığını gördüm. Son anda kaçarak kurtulabildik. Kaçamasaydık minare direk bizim başımıza yıkılacaktı" açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)