Aydın Valisi Aksoy: Patlamayla ilgili 10 kişi gözaltında

Aydın'da bir restoranda meydana gelen ve 7 kişiyi hayattan kopartan patlamada 5 kişi de yaralandı. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü hastaneye gelen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 30.12.2022, 22:35 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Aydın Valisi Aksoy: Patlamayla ilgili 10 kişi gözaltında

Aydın Nazilli'de bulunan bir restoranda yaşanan patlama nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Korkunç patlamanın, tüp değişimi sırasında meydana geldiği kaydedildi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, patlamayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

15 yaşındaki yaralı kız, İzmir'e sevk edildi

Nazilli Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarına konuşan Aksoy, 15 yaşındaki bir kızın ağır yaralandığını ve İzmir'e sevk edildiğini söyledi. Tedavisi yapılan kişilerden 3'ünün, birkaç gün sonra taburcu olacağını kaydeden Aksoy, "Bir kişi yoğun bakıma alındı ancak hayati tehlikesi yok. Hayatını kaybeden 7 vatandaşımız var. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumunda otopsi çalışmaları yapılacak." ifadelerini kullandı.

"10 kişi gözaltında, olayla ilgileri değerlendirilecek"

Patlama nedeniyle çevrede bulunan diğer binalarda hasar meydana gelmediğini kaydeden Aksoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Aksoy, gözaltına alınan kişilerin patlamayla ilgileri olup olmadığının Başsavcılık tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Tüpü değiştiren görevli kişinin Mustafa Görkem Balkın olduğunu kaydeden Vali Aksoy, "O da yaralı durumda. Cennet Yeldi, durumu biraz ağır. İzmir'e sevk edildi. İş yerinde çalışan Osman Sakıcı ve Merve Bayar ile müşteri olan Hasan Pehlivan'ın tedavileri, Nazilli Devlet Hastanemizde devam ediyor. Otopsi sonuçlarının gelmesinin ardından ölenlerin kimliklerini de açıklayacağız." dedi.

Yorumlar (0)