Aydın Söke'den sevindirici haber: Yangın kontrol altına alındı!

Aydın'a bağlı Söke ilçesinde meydana gelen orman yangını 15 saat sonra kontrol altına alındı. Karadan ve havadan yoğun çalışmaların yapıldığı bölgeye gece saatlerinde sevk edilen gece görüş kabiliyetine sahip 5 helikopter ile arazöz ve söndürme işçileri ile süren mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla beraber yoğun bir şekilde etkisini göstermeye başlamıştı.

GÜNDEM 26.07.2022, 09:53 26.07.2022, 09:55
Aydın Söke'den sevindirici haber: Yangın kontrol altına alındı!

Aydın’a bağlı Söke ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Yangın kontrol altında

Sabah saatlerinde 18 helikopter ve 11 uçak ile havadan yoğun müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

15 saatlik çalışmalar sonucunda kontrol altına alınan yangında, ölen veya yaralanan olmazken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan yangının çıkış sebebinin belirlenebilmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.  

Ekiplerin yoğun mücadelesi dikkat çekti

Arazinin engebeli ve havanın rüzgarlı olması sebebiyle alevlerle mücadelenin güç hale geldiği bölgede bugün Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, havada rüzgar olmayacağını duyurdu. Sabahın ilk ışıkları ile bölgede birçok hava aracı yangın bölgesinde sortiler düzenlerken, ekiplerin yoğun mücadelesi adeta göz doldurdu. 


Aydın ve çevre illerden yangını söndürmek içi birçok sayıda takviye ekip bölgeye sevk edilirken Aydın Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer il ve ilçelerdeki bütün belediyeler de yangının hemen söndürülmesi amacıyla imkanlarını seferber etti. Aydın Valiliği koordinesinde kurulan kriz masası, olumsuz durumlara karşı önlem alırken, gece boyunca Vali Hüseyin Aksoy, çalışmaları yakından izledi.

Ne olmuştu?

Argavlı Mahallesi'nin üst bölgelerindeki ormanlık alanda tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.

Bölgedeki kuvvetli rüzgar sebebiyle yangın büyüyerek geniş bir alana yayılım gösterdi. 

Alevlere müdahale sürüyor

İhbarda bulunulması üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi personelleri ile 7 uçak, 17 helikopter, 56 arazöz, 7 dozer, 56 su tankeri sevk edildi.

Vali Aksoy: Gece görüşlü helikopterler de müdahale ediyor

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen ilk incelemeler doğrultusunda, 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü ifade etti.











Yorumlar (0)