Ayder Yaylası’nda çalışmalar ne aşamada? Bakan Kurum açıkladı

Türkiye’nin önemli turizm noktaları arasında yer alan Ayder Yaylası’ndaki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bölgedeki inşaat çalışmalarımız artık son aşamaya geldi” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 15.05.2022, 13:31 16.05.2022, 08:59
Ayder Yaylası’nda çalışmalar ne aşamada? Bakan Kurum açıkladı

Rize’nin gözde turizm noktası Ayder Yaylası’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki çalışmaların artık son aşamaya geldiğini müjdeleyen Bakan Kurum, “Ayder Yaylası’nda özellikle doğal güzelliği koruyacak önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Sene sonunda ilk aşamada 52 odaya sahip apartımız, 60 odalı yeni bir otel ünitemiz ve onun hemen altında bir termal tesisi hayata geçireceğiz. Bölgemizde yaklaşık 2 bin aracı bünyesinde kabul edebilecek yeni bir otoparkımız da olacak” dedi. 

“15 bin dönümlük sahada çeşitli konutlar ve rezerv apartlar yapıyoruz”

Ayder Yaylası’ndaki bir başka noktada da çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Kurum, “O bölgemizde de 15 bin dönümlük sahada çeşitli konutlar ve rezerv apartlar yapıyoruz. Ayder Yayla’mızın doğal güzelliğine, eşsiz kültürüne sahip çıkarak, burayı bir turizm cenneti haline getirmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Altyapı çalışmalarımızı tamamen sonlandırdık. Tüm tesisatlar yenilenmiş durumda. Bu kararlılıkla çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Rize, istihdam rakamlarıyla öne çıkan önemli bir şehrimiz olmayı sürdürecek”

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılmasıyla bölgedeki hareketliliğin daha da artacağını vurgulayan Bakan Kurum, “Bölgemize baktığımız bir yanda kesintisiz olarak gelişmekte olan tarım ve hayvancılığı görüyoruz, diğer yanda eşsiz görüntüsüyle turizm cenneti bir noktayı görüyoruz. Rize, istihdam rakamlarıyla öne çıkan önemli bir şehrimiz olmayı sürdürecek. Doğu Karadeniz, çok önemli bir havalimanına kavuştu. Uçaklarla buraya gelen vatandaşlarımız, bir gün çarşımızda dinlenecek, bir gün şehir merkezinde çayını yudumlayacak, bir gün burada yemeğini yiyecek. Rize bir turizm noktası haline geliyor. Tabi bölgemizde yaşanan bu hareketlilik kent esnafımızın ve vatandaşlarımızın da yüzünü güldürecek” ifadelerini kullandı. 

“TOKİ Başkanlığı bu konuda çok hızlı adımlar atıyor”

Geçen yaz aylarında Rize’nin önemli bir sel felaketi atlattığını hatırlatan Bakan Kurum, “O zaman bir söz vermiştik. Bölgede zarar gören her şeyin tespiti gerçekleştirildi ve çalışmalar hemen başladı. TOKİ Başkanlığı bu konuda çok hızlı adımlar atıyor. Biz sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Hak sahibi vatandaşlarımıza konutlarına inşallah en kısa sürede teslim edeceğiz” dedi. 

“Çarşı Mahallesi’nde de yoğun bir çalışma içindeyiz”

Rize’deki çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşan Bakan Kurum, “Rize’nin kalbi olarak tanımladığımız Çarşı Mahallesi’nde de yoğun bir çalışma içindeyiz. Burada 214 dükkân ve toplamda 404 ofisin bulunduğu yeni bir proje hayata geçiriliyor. Toplamda 25 bin metrekarelik bir sahada çalışmalar sürüyor ve an itibariyle yüzde 65’ini tamamlamış vaziyetteyiz. Rize Belediyesi ile ortak çalışmalarımız var. Atatürk Caddesi’nde hepinizin bildiği gibi ’sokak sağlıklaştırma’ adını verdiğimiz projemizde çalışmalar sürüyor. Bu bölgemizde de çalışmalar noktalandığında, Rize içindeki yapılarımızın deprem tehlikesini ortadan kaldırmış olacağız. 7 gün 24 saat, durmadan canlı olan bir merkez hayal ediyoruz. Yine pek çok noktamızda kentsel dönüşüm projelerimiz bulunuyor. Hem Taşlıdere Mahallesi’nde hem de Deniz Sitesi’nde 240 adet konut inşaatına başlamış bulunmaktayız. İnşallah bu projeyi de önümüzdeki sene içerisinde nihayete erdirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)