"Ayasofya'ya turist gelmez" diyenler yanıldı!

Cami statüsüne yeniden kavuşarak ibadete açılan Ayasofya'ya akın akın turist geldi. 

GÜNDEM 29.07.2020, 16:59
"Ayasofya'ya turist gelmez" diyenler yanıldı!

Ayasofya'nın cami statüsünü tekrar kazanarak ibadete açılmasının üstünden sadece 6 gün geçti. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 24 Temmuz gününden beri hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğradı. 

Böylece Ayasofya'ya turist gelmeyeceğini düşünenler de yanılmış oldu. 

Yerli ziyaretçiler, namaz vakitleri dışında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gruplar halinde girerken, yabancı turistler ise kendilerine eşlik eden rehberlerle birlikte burayı dolaşıyor.  

"Çok büyülendim"

İngiltere vatandaşı olan Ann Qıan, aslen Çinli olduklarını ve İstanbul'a üçüncü defa geldiklerini söyledi. Çocuğuyla beraber olduğu görülen Ann Qıan, Ayasofya'ya ilk defa geldiklerini, burayı çok beğendiklerini ifade etti.

Ann Qıan, içerisinin kendisini büyülediğine dikkat çekerek, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gelmekten çok mutlu olduklarını kaydetti. 

"Favori kentlerimden biri"

Başörtüsünü annesinden aldığını belirten Ann Qıan, İstanbul ziyaretlerinde başörtüsünü hep yanında bulundurduğunu ve Türkiye'de çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu anlattı.

Ann Qıan, İstanbul'u neredeyse her mevsimde ziyaret ettiğini aktararak, dünya genelinde değişik yerlerin bulunduğunu ancak kendisinin favori kentlerinden birinin İstanbul olduğunu, burayı çok sevdiği için sürekli geldiğini belirtti. 

"Atmosfer harika"

Ann Qıan'ın oğlu Alvern Qıan, iki hafta önce Ayasofya'nın cami statüsünü yeniden kazanacağını işittiklerini aktararak, buranın atmosferinin ve renklerin uyumunun harika olduğunu ifade etti. 

"Sembolik bir değeri var"

Belçika vatandaşı Malaurie Chokouale, İstanbul'a ve Ayasofya'ya ilk kez geldiğini belirterek, Ayasofya'nın sembolik bir değere sahip olduğunu, bu yüzden çok heyecanlı hissettiğini söyledi. 

Yorumlar (0)