Ayasofya'ya ilk atamalar

Ayasofya Camisi ibadete açıldıktan sonra imam ve müezzinlerinin kimler olacağı merak edilmeye başlandı. 2 imam ve 4 müezzin kadrosunun olacağı açıklanan Ayasofya'nın imamlarından birinin Ferruh Muştuer olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 13.07.2020, 08:43
Ayasofya'ya ilk atamalar

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından ilk namaz 24 Temmuz Cuam günü kılınacak. Tüm hazırlıklar da 24 Temmuz'a göre yapılmaya devam ediliyor. İnsanlar ise Ayasofya'nın ilk imam ve müezzinlerinin kimler olacağını merakla bekliyor. 

Atamalar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Yeniden camiye dönüştürülen Ayasofya için atanacak 2'si imam ile 4'ü müezzin toplam 6 kadrodan ilk ikisinin belli olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre imamlardan biri Ferruh Muştuer, müezzinlerden biri de Alpcan Çelik olacak.

Fetih Suresi'ni okumuş, tüm dünya onu dinlemişti!

24 Temmuz Cuma günü ilk namazın kılınacağı Ayasofya Camii’nin ilk imamı olma onurunu yaşayacak isim, 2015 Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi olan Hafız Ferruh Muştuer. Tüm dünya onu fetih gecesi Ayasofya'da okuduğu Fetih Suresi ile tanımıştı.

Müezzin, tilavette dünya birincisi!

86 yıl sonra kapılarını cami olarak cemaate açacak olan Ayasofya’ya ilk müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanması bekleniyor. İlk müezzin olma gururunu yaşayacak olan müezzin Alpcan Çelik Selimiye Camii imamı olarak görev yapıyor. Müezzin Alpcan Çelik’in de Kur’an-ı Kerim tilavetinde dünya birinciliği var. 27 yaşındaki Alpcan Çelik, Selimiye Camisi'nde görevine başlamadan önce, dinleyenleri duygulandıran bir anısını şöyle paylaşmıştı:

“Selimiye Camisi’nde göreve başlamadan tam 4 yıl önceydi. Ayasofya'ya gelmiştim ilk önce. İçeri girdim ve ‘Rabbim belki bize bir ezan okumayı bize lütfeder, nasip eder’ diye dua etmiştim. Dualarım hamd olsun kabul oldu. Yüce Rabbim bize hem imamlık hem de müezzinlik lütfetti.”

Yorumlar (0)