Ayasofya'daki mozaikler için karar verildi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya'da bulunan mozaikler için namaz vakitlerinde karartma uygulanacağını söyledi.

GÜNDEM 13.07.2020, 12:24
Ayasofya'daki mozaikler için karar verildi!

Ayasofya, 1934 senesinde verilen Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi sonucu yeniden cami statüsüne kavuşmuş, ibadete açılmasına karar verilmişti.

Bunun üzerine herkesin aklına "Mozaikler, semboller ve ikonlar ne olacak?" sorusu geldi. 

Özellikle akademisyenler, tarihi değerlere hasar verilip verilmeyeceği konusunda endişeliydi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu konu üzerinde çalışma yürüttüklerini söyledi. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından konuya ilişkin açıklama yapılacağını kaydeden Erbaş, namaz vakitlerinde teknolojik imkânlar kullanılarak bir karartma uygulanacağını ifade etti.

Erbaş, namazın ardından Ayasofya'nın yeniden ziyaretçilere açılacağını kaydetti.  Bu durumun cemaatle namaz vakitleri dışında namaz kılacak olan vatandaşlar için problem teşkil edip etmeyeceğine ilişkin Erbaş, bunun kesinlikle bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. 

"Kıble tarafında bir şey yok"

Erbaş, kıble tarafında herhangi bir şeyin bulunmaması nedeniyle namazın zarar görmeyeceğini belirterek, yine de cemaatle namaz sırasında tedbir amaçlı karartma uygulanacağını anlattı. 

"86 senelik hasret sona erdi"

Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çok mutlu hissettiğini aktaran Erbaş, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar sevindiklerini söyledi.

Erbaş, gençlik döneminin "Ayasofya'nın ibadete açılacağına" dair sloganlarla geçtiğini kaydederek, 86 senelik hasretin sona erdiğini ekledi. 

Yorumlar (0)