İstanbul'un fethinin 567. yılı kutlandı

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü kutlandı. "Fetih Şöleni"nde, Fatih Sultan Mehmet'in şehri aldıktan sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'da Fetih Suresi okunarak başlandı. Video konferans yöntemiyle kutlamalara katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih'in izinden giderek asıl olanın gönüllerin fethi olduğu anlayışıyla hep gönülleri yapmak, gönüller kazanmak için çalıştık. Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılı 2071 için ise çok daha büyük hedeflere yelken açacağız." dedi.

GÜNDEM 29.05.2020, 21:07 30.05.2020, 00:33 Hanife

"Fetih Şöleni", Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayasofya'da düzenlendi.  Ayrıca gün boyu süren İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinesinde gerçekleştirildi.

Şölen, Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sürecinde gemileri karadan yürüterek Ayasofya'ya ulaşan drone çekimli gösterimiyle başladı.

fetih şöleni

Fatih Sultan Mehmet'in,  54 günlük kuşatmanın ardından 29 Mayıs 1453 Salı günü fethedilen İstanbul’da ilk cuma namazının kıldığı, Ayasofya'da etkinlik kapsamında yüzyıllar sonra yeniden Fetih Duası okundu. Duaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da eşlik etti.

ayasofya tarihi an fetih suresi okundu

Fetih Şöleni’ne video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

fetih şölen

Cumhurbaşkanın konuşmasının ardından Ayasofya'nın önüne kurulan bir platformda İstanbul'un fethi temalı mapping gösterisi yapıldı.

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü etkinlikleri, tarihi yarımadadaki havai fişek gösterisi ile sona erdi.
 

Yorumlar (0)