Ayasofya'da ilk bayram namazı coşkusu!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla 86 senenin ardından ilk bayram namazı eda edildi. 

GÜNDEM 31.07.2020, 08:40 31.07.2020, 08:45
Ayasofya'da ilk bayram namazı coşkusu!

Bugün Kurban Bayramı'nın birinci günü...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk bayram namazı coşkusu yaşandı. 86 senenin ardından ilk bayram namazı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin hem içini hem de etrafını dolduran insanlarla birlikte kılındı.

1453 yılında İstanbul'un fethedilmesinin ardından Ayasofya, cami olarak kullanılmaya başlanmış, 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla beraber müze haline getirilmiş, 24 Temmuz 2020'de ise ilk tekrar ibadete açılarak ilk Cuma namazı kılınmıştı. Bugün ise ilk bayram namazı kılındı. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kurban Bayramı namazını kılmak isteyenler, uzun süre önce gelerek beklemeye başladılar. Polis denetim noktasından geçen vatandaşlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne koştular. 

Kurban Bayramı namazından önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilirken, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin içerisine ve etrafına sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi için çeşitli bantların yapıştırıldığı fark edildi. 

Kurban Bayramı namazını kılmak için gelen vatandaşlar sırayla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne alınırken, oturma yerlerinin sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde birer metre arayla belirlendiği görüldü. Cemaat, alınan tedbirlerle beraber Kurban Bayramı namazını eda ettiler.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban Bayramı namazını kıldırdı. 

Diğer yandan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Kurban Bayramı namazı dolayısıyla gelenlere, bugün için yapılan hatıra madalyonu ile üstüne caminin işlendiği bezden yapılmış bir çanta Fatih Belediyesi tarafından hediye edildi. Kurban Bayramı namazından çıkanlara çorba verildiği de görüldü. 

Yorumlar (0)