Ay yıldızlı bayrak emin ellerde

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitler Anma Günü nedeniyle gerçekleştirilen "Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak" etkinliği çerçevesinde 18 Mart tarihinde Çanakkale Şehitliği’nde göndere çekilecek Türk bayrağı gençlerin emanetinde şehirden şehire gezdirilerek son durak yeri Burdur’a teslim edildi.

GÜNDEM 04.03.2021, 17:50 05.03.2021, 16:48
Ay yıldızlı bayrak emin ellerde

Hatay’dan yola çıkmasının ardından sırasıyla Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Antalya İl Temsilcilerine ulaşan şanlı Türk bayrağı Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın da iştirakiyle gerçekleşen törende Antalya temsilcisi Alparslan Ergül tarafından, Burdur temsilcisi Gülşah Karakılıç’a emanet edildi.

Devir teslimde duygu dolu anlar yaşandı

Ay yıldızlı bayrağı devir teslim esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

Konuşmasında gençlerle gurur duyduğunu belirten Burdur Valisi Ali Arslantaş, gençlerin heyecanına ortak oldu.
Vali Arslantaş, “Bayrağımızı teslim eden ve alan gençlerimizin bu heyecanı, coşkusu vazife bilinci bizleri memnun etti. Biz gençlerimizi Cumhuriyetimizin bekçileri olarak görüyoruz. Onlar bizim bayraktarlarımızdır. Bayrağımızı teslim alan kardeşimizde layıkıyla bu vazifeyi ifa edip Isparta’daki temsilci kardeşimize emanet edecektir.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen törende Burdur İl Temsilcisi tarafından teslim alınan Türk Bayrağı, 5 Mart 2021’de Isparta Valiliğinde yapılacak törenle birlikte Akdeniz bölgesini temsilen Çanakkale’ye götürülmek üzere Isparta temsilcisine emanet edecek.

Gaziler Genel Müdürlüğü ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları himayesinde gerçekleştirilen etkinlik ile gençlerin milli tarih bilincinin yükseltilmesi, vatan, bayrak sevgisinin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Etkinlik çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlarda kalan gençler vasıtasıyla taşınan Türkiye’nin 7 bölgesinden Çanakkale’ye gönderimi sağlanacak 7 bayrak 81 ilden gelecek olan gençlerin katılımıyla birlikte 18 Mart 2021 Perşembe günü Çanakkale şehitliğinde gerçekleştirilecek törenle göndere çekilecek.

Yorumlar (0)