Avukat olarak girdiği mahkemeden tutuklu olarak çıktı

Mardin’de kendisini avukat olarak tanıtıp mağduriyet yaşayan kişileri dolandırmaya kalkan sahte avukat, gittiği duruşmada yakayı ele verdi.

GÜNDEM 21.04.2021, 09:46 21.04.2021, 12:13
Avukat olarak girdiği mahkemeden tutuklu olarak çıktı

Kentte insanlara kendisini avukat olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya kalkışan Abdurrahman B. sahte avukat olarak gittiği mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Kendisini ‘avukatım’ diye tanıttı

Muş'un Varto ilçesinden bir süre önce Mardin'in Mazıdağı ilçesine giden Abdurrahman B. burada gerçek bir avukatın ismini kullanıp kendisini ilçede avukat olarak tanıttı. Mağduriyet yaşadıklarını belirlediği kişilerle irtibata geçen Abdurrahman B. daha sonra bir kişinin duruşmasında avukatlık yapmak üzere cübbe giyip Mardin Asliye Ceza Mahkemesine gitti.

Sahte olduğu mahkeme salonunda fark edildi

Mazıdağı Adliyesi'nde, duruşma sırasında sahte avukat olduğu fark edilen, Hikmet Esen ve eşi Özlem Esen'den avukatlık ücreti olarak 1625 lira para alan Abdurrahman B. Mazıdağı İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Tutuklanıp hapse gönderildi

Hakkında yapılan sorguda benzer suçlardan da kayıtları olduğu belirlenen Abdurrahman B. emniyetteki işlemlerinden sonra yeniden adliyeye sevk edildi.

Daha önce de kendisini doktor diye tanıtıp, insanları dolandıran Abdurrahman B. sahte avukat olarak girdiği Mazıdağı Adliyesi’nden bu kez tutuklu olarak çıktı.

Mahkemece tutuklanmasına karar verilen sahte avukat Abdurrahman B. cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)