"Avrupa, Türk askerine müteşekkir olmalı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor, bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor." dedi.

GÜNDEM 23.10.2019, 12:00 23.10.2019, 15:02
"Avrupa, Türk askerine müteşekkir olmalı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor, Kuzey Suriye'de teröre ve ayrılıkçı siyasete darbe vuruyor, bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan Deutsche Welle'ye verdiği röportajı paylaşarak, "Avrupa, askerlerimize müteşekkir olmalı. İdlib'de sivilleri askerimiz koruyor. Kuzey Suriye'de teröre ve ayrılıkçı siyasete darbe vuruyor. Mültecileri ve sivilleri koruyor. Bölgenin güvenliğinde anahtar rol oynuyor." ifadelerini kullandı.

"Askerlerimiz, çok tehlikeli ve önemli bir görev yapıyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 21 Ekim'de Deutche Welle'de yayımlanan röportajda, Amerikalılarla varılan mutabakata vurgu yaparak, anlaşmanın ilk aşamasının askeri harekâta ara verilmesi, ikinci aşamasının bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler bölgeden çekildiklerinde harekata son verilmesini kapsadığını kaydetti.

Parış Pınarı Harekâtı'nın iki hedefinin bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İlki, burayı teröristlerden temizlemekti. İkincisi de sığınmacıların evlerine dönmesini sağlamaktı. Bu çerçevede memleketleri olan kent ve kasabalara dönmeleri için gerekli olan uygun koşulları yaratmak istiyoruz." dedi.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın, Baış Pınarı Harekâtı'nın bir işgal ve uluslararası hukukun ihlali olduğuna yönelik değerlendirmesine cevap veren İbrahim Kalın, şöyle konuştu:

"Tam aksine, askerlerimizin bölgedeki mevcudiyeti ilk olarak Suriye'de siyasi sürecin devamlılığı açısından, ikinci olaraksa Suriyeli mülteciler ve yerinden edilen kişilerin korunması açısından bir garanti, bir güvencedir. Avrupalı dostlarımız askerlerimizin bu çok tehlikeli ama önemli görevi yapıyor oluşuna müteşekkir olmalıdır." 

Yorumlar (0)